Sport

RIBOLOVNI KUTAK ZAPADNE SRBIJE – KOLEGE, KORISITE OVE LEPE DANE

Tokom protekle nedelje ostvareni rezultati bili su veoma šaroliki, a sve je zavisilo od mesta na kojima se pecalo. Na Limu su na hleb, crva i glistu hvatani bela riba, krkuša i mrena, dok su na veštačke mamce, mušicu i varalicu, pecani pastrmka i lipljan.

Na Drini se dogodila interesantna situacija. Bilo je ribe, ali je ona slabo reagovala na mamce. Korišćeni su trava i crv, a ostvareni su simbolični rezultati kada je u pitanju hvatanje bele ribe. I ovde su upotrebljavani veštački mamci u pokušajima da se ulovi pastrmka ili lipljan. Kod Kokinog Broda najviše su pecani plotica, skobalj, smuđ i šaran, a uhvaćena je i poneka zlatovka.

Na Đetinji, gde se koristi princip “uhvati i pusti”, ostvareni su standardno dobri rezultatati kada su u pitanju pastrmka i lipljan, a uhvaćen je i poneki klen. Ovčar Banja, Međuvršje, most na kružnom putu i Donja Gorevnica su standardna mesta za ribolov na Zapadnoj Moravi, a najbolji rezultati su ostvareni u pecanju bele ribe, šarana i štuka. Uhvaćen je i poneki som. Na Gružanskom jezeru, pored bele ribe, hvatani su smuđ, šaran i som.

Kod Knića je, proteklog vikenda, održano 6. Evropsko prvenstvo u ribolovu iz kajaka, plovilu koje je specijalno napravljeno za ribolovce. Ovo je bilo prvo takvo takmičenje u Srbiji, na kome je učestvovalo 50 ribolovaca iz 16 zemalja. Šampion Evrope je Frederik Portner iz Francuske i on se na taj način kvalifikovao za učešće na Svetskom prvenstvu, koje će početkom naredne godine biti održano u Australiji.

Takmičari su lovili smuđa, štuku i grgeča na otvorenoj vodi i samo su se bodovali primerci duži od 40 santimetara. Da bi sve bilo u okviru ekoloških standarda nisu korišćeni čamci koji za pogon koriste motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

I za kraj lepe vesti. Članovi udruženja sportskih ribolovaca “Morava 1925 Čačak” su proteklog vikenda učestvovali na dva takmičenja u sportskom ribolovu u Bosni i Hrecegovini i ostvarili odlične rezultate. Najpre su na Jablaničkom jezeru zauzeli drugo mesto, a onda su na Kupu Sarajeva ekipno bili treći, dok je senior Dragoljub Knežević Gidra bio drugoplasiran.

Na kraju ovog izdanja “Kutka” podsećamo vas da iskoristite ovo lepo vreme na pravi način  i da, što je moguće češće, izađete na vodu.

Do sledećeg susreta BISTRO!!!

Pripremili: Šnel i Duba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.