Politika

Саопштење Српског покрета Двери: Да ли се осећате безбедно?

Саопштење Српског покрета Двери, Чачак

Да ли се осећате безбедно?

Само неколико сати од последњег јавног апела Градске организације Двери у Чачку упућеног властима да се што пре обелодане резултати истраге експлозија у Компанији ,,Слобода”, у ноћи 4. јуна, јуче у раним вечерњим сатима се десила нова експлозија у којој је, нажалост, било и повређених.

Двери још једном опомињу надлежне да престану да се играју са животима и материјалном добрима свих грађана Чачка, да коначно расветле све околности под којима се ове несреће дешавају, да одговорне за чињење онога што не би требало или нечињење онога што би требало да се овакве ситуације избегну, изведе пред лице правде.

Ово више не можемо третирати само као пуко политичко питање или као питање материјалне егзистенције. Ово је питање безбедности свих нас. Не могу оправдања бити да се свугде где постоје предузећа наменске индустрије овакви акциденти дешавају и да је то ризик посла. Да, многи послови се сврставају у високо ризичне, али се обављају без инцидената и води се рачуна да безбедност буде на високом нивоу.

Двери јавно постављају питање својим суграђанима: Да ли се осећате сигурно у свом граду? Да ли мирно спавате после оваквих ситуација? Зашто допуштамо да се у нашем граду дешавају овако немиле сцене? Да ли, сутра, треба да будемо само неки статистички податак о броју повређених или страдалих?

Градска организација Двери у Чачку ће се у наредним данима обратити Влади Републике Србије и надлежном Министарству са захтевима за хитно расветљавање чињеница у вези са свим овим немилим догађајима, као и за моментално побољшање ниво безбедности у компанији.

Информативна служба Српског покрета Двери Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.