Kultura Kultura

Сећање на живот и рад Јелене Ковачевић, професора руског језика

Удружење „Ксенија – руски језик” заједно с пријатељима и сарадницима током маја ће организовати два веома важна догађаја за наш град.

Први ће бити реализован 16. маја, у 19 часова, у Народном музеју у Чачку.

Вече је посвећено сећању на живот и рад Јелене Ковачевић, професора руског језика, која је преминула пре пет година (у априлу 2017).
Јелена Ковачевић је била магистар руског језика, а током свог богатог стваралаштва повезивала је српску и руску културу, језик, традицију. Писала је и уређивала, лекторисала књиге. Сарађивала је са важним инстутуцијама у граду, земљи и иностранству. Радила је као учитељ у основним школама у Ужицу и околини, а касније је у Чачку своју каријеру наставила у чачанској Гимназији и Техничком факултету.

У програму учествују и говоре о својој сарадњи са њом: Милица Баковић, виши библиотекар, Бојана Јакшић, председница удружења Кола српских сестара „Надежда Петровић”, Небојша Митровић, професор и колега са Техничког факултета и Весна Ковачевић, ћерка.

У музичком делу програма учествују Маја Протић, клавир, Ленка Вујанић, ученица 3. разреда Средње музичке школе др Војислав Вучковић, Чачак у класи професорке Драгане Вуковић (сплет руских песама) и Дуде Лукић, усна хармоника.

Програм води Ксенија Радојичић, професор руског језика, колегиница и дугогодишњи сарадник Јелене Ковачевић

Организатори програма су „Ксенија – руски језик“, Народни музеј Чачак, Весна Ковачевић

Извор: Ча глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.