Društvo

Šekler: Nema mnogo razloga za radovanje, antivakseri nedobronamerni

Nekoliko stotina slučajeva zaraženih manje i nije pokazatelj poboljšanja epidemiloške slike u Srbiji. Mislim da nema mnogo razloga da se radujemo i da mislimo da je krenulo na bolje i da smo prelomili. Ne, prelomićemo onog trenutka kada pređemo 55 procenata vakcinisanih sa obe doze, navodi doktor Milanko Šekler.

Šekler je rekao da će prolećno vreme sigurno uticati na smanjenje broja zaraženih, ali je ocenio da protivepidemiološke mere ne treba popuštati.

Na pitanje da li antivakseri mogu da uspore stvaranje kolektivnog imuniteta odgovara da antivakseri nisu dobronamerni, da pričaju neistine, koje mogu da ugroze nečiji život.

„Mislim da previše prostora dajemo ljudima koji jednostavno iz nekog prkosa, inata ne žele da prihvate neke činjenice. Teorija da su ljudi antivakseri dobronamerni nije tačna, oni šire neistine koje mogu da ugroze nečiji život. Kao društvo ne možemo da dozvolimo da se takve stvari rade“, rekao je dr Šekler.

Apeluje na građane da ih ne slušaju da se za savet obrate onima koji se bave epidemiologijom, virusologijom, mikrobiologijom, imunologijom jer su oni najkredibilniji izvori informacija.

„Slušajte ljude sa kredibilitetom – imunologe, virusologe, epidemiologe i samo se vakcinišite, a korist dolazi sama“, poručio je Šekler.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.