Миланко Шеклер (Фото: ТАНЈУГ)
Društvo Zdravstvo

Шеклер: Невакцинисана особа је као млад регрут у првој борби

ИЗВОР: РТС

Шеклер за РТС: Потрошио сам све паметне савете, невакцинисана особа је као млад регрут у првој борби

Надам се да ће овај пут у одлуци Кризног штаба да победи медицински део, био би ред да једном буде усвојено нешто што су они предложили, рекао је вирусолог Миланко Шеклер за РТС. Поручио је да је „потрошио све своје паметне савете“ и упозорио да ће, уколико не буде било поштовања мера, у јануару бити више од 5.000 новозаражених.

Миланко Шеклер (Фото: ТАНЈУГ)
Миланко Шеклер (Фото: ТАНЈУГ)

Вирусолог Миланко Шеклер рекао је да подржава сваку меру коју медицински део Кризног штаба буде донео.Разговор Немање Јаковљевића са Миланком Шеклером

„Надам се да ће овај пут у одлуци Кризног штаба да победи медицински део Кризног штаба. Био би ред да једном буде усвојено нешто што су они предложили“, навео је Шеклер за РТС.

Додао је да у данашњем броју од око 1.200 новозаражених вероватно има и омикрон соја, али да се ту налази делта сој коронавируса.

„Права и феноменална шанса да оживимо делту и да поново кренемо са подизањем броја новозаражених и да још плус раширимо омикрон – сад је јединствена шанса. Дешава се за Нову годину и сада ако будемо паметни као што смо обично паметни и сад ако се будемо понашали онако како се уобичајено понашамо, ето дивне прилике да имамо скок и да вратимо у живот и делту, која би требало даље да пада, а да уједно дамо још и омикрон“, казао је Шеклер.

Истакао је да је „за невакцинисане права прилика да се разболе, рашире и донесу болест својим родитељима“.

„Сад ако се будемо понашали сулудо као и увек, ово је јединствена прилика. Не знам да ли ће се указати целе године поново оваква прилика. Да се сви набију на гомилу, сви у затворене просторије, што више опуштено понашање – без маски, што више алкохола, што више грљења, љубљења, певања и имаћемо у јануару месецу, ја вам гарантујем, пет, шест, седам, десет хиљада новозаражених дневно. Само треба паметно да радимо“, оценио је Шеклер.

Поручио је да је „потрошио све своје паметне савете“.

„Ово је једино што могу да исцедим из себе. Ово није иронија, то је наша реалност. Ја колико видим, ништа се битно неће променити у ових пар дана. Ништа нико неће пресећи“, казао је Шеклер.

Упоредио је имунитет невакцинисане особе са младим регрутима који не знају ништа о борби.

„Огромна је шанса да ће да погине или да страда. Вакцинисана особа, која је прележала, то је особа која је искусан војник, која је имала две, три борбе, две, три вакцинације и прележала. Имуни систем препознаје, зна како може да се бори и зна како да се одбрани, али оне новајлије, који не знају ништа, које баците у центар борбе, нормално је да ће они да настрадају“, поручио је вирусолог Миланко Шеклер.

ИЗВОР: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.