Ivanjica Region

СКУПЉИ ВРТИЋ И ПОЈЕДИНЕ КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ

СКУПЉИ ВРТИЋ И ПОЈЕДИНЕ КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ

      Општинско веће је прошле седмице заседало два пута и на првој седници, између осталог, дало зелено светло за вишу економску цену боравка деце у предшколској установи. По тој одлуци, а у складу са новим правилником, економска цена ће следеће године износити 26.151 динар. Родитељи ће плаћати 18% односно, 4.707 динара. То је повећање од 19,77 %.

Седница Општинског већа (фото: Ј.С.)     

     Већници су разматрали предлоге ценовника ЈКП „Ивањица“ за прикључење на комуналну инфраструктуру, услуга паркирања као и услуга управљања гробљима и сагласили се са предлогом увећања цена.

     ЈКП „Ивањица“ планира да почетком наредне године набавља водомере ради уграђивања приликом прикључења нових корисника на водоводну мрежу како би могло да се обавља даљинско очитавање. Зато је, како је наведено, неопходно кориговати цену прикључења за вредност водомера и других пратећих трошкова. Повећање трошкова пословања изискује и промену цена прикључења на канализациону мрежу. С тога ће рецимо за домаћинства прикључење на водоводну мрежу уместо досадашњих 6.985 динара без ПДВ-а бити 25.000 динара без ПДВ-а односно, у зависности од промера водомера распон цена иде и до непуних 167.000 динара. Прикључење домаћинства на канализациону мрежу ће коштати од 19.000 до скоро 119.000 динара. На све то додаје се и накнада за издавање сагласности- техничких услова од 2.000 динара.

     Због повећања трошкова пословања, првенствено цене рада, цена погребних услуга ће бити повећана за 20 %, а сат паркирања ће бити скупљи за 10 динара у обе зоне. Износиће 45 динара у првој и 35 динара у другој зони, а дневна паркинг карта 1.200 динара уместо досадашњих 1.000 динара.

     Веће је предложило и да се усвоји повећање цене ЈКП „Дубоко“ Ужице за транспорт, пријем, третман и депоновање отпада за 228 динара и убудуће износи 2.580 динара по тони.

                                                                                                              Ј.С.

  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.