Dragačevo Region

LUČANI: SLOBODANKA VUKIĆEVIĆ – NOVI V.D. NAČELNIK OPŠTINSKE UPRAVE

Na 65. sednici Opštinskog veća u Lučanima, održanoj u ponedeljak, 17. maja, za vršioca dužnosti načelnika Opštinske uprave imenovana je Slobodanka Vukićević, diplomirani pravnik. Prethodni načelnik Opštinske uprave Nataša Vujičić stekla je uslove za odlazak u penziju.
Slobodanka Vukićević, diplomirani pravnik iz Milatovića, postavljena je za vršioca dužnosti načelnika Opštinske uprave, bez sprovođenja javnog konkursa, počev od 18. maja, do sprovođenja javnog konkursa za ovo mesto.

Foto: Radio D Lučani

Na sednici je razmatran i izveštaj o radu JКP „Duboko“ Užice za poslednja tri meseca i data saglasnost na odluku Nadzornog odboraovog regionalnog preduzeća o pokriću gubitka. Dobitak preduzeća iz prethodnih godina biće preraspoređen na pokrivanje nastalog duga u ovoj godini.

Veće je donelo i odluku o prenosu prava korišćenja opštinske nepokretnosti Centru za socijalni rad, zgrade ove ustanove, kao i katastarske parcele na kojoj se nalazi. Usvojen je izveštaj o tromesečnom radu JКP „Кomunalac“, a doneta je i odluka da se devet miliona gubitka JКP „Кomunalac“ iz 2019. godine pokrije iz dobiti iskazane u 2013. godini.
Većnici su doneli i Program korišćenja sredstava za unapređenje životne sredine za 2021. godinu. Reč je o sredstvima u visini od oko 15. miliona dinara a koja se ubiraju od pravnih lica naplatom nadoknade koja je namenjena za upravljanje komunalnim otpadom, smanjenje zagađenosti, praćenje kvaliteta elemenata životne sredine , održavanje čistoće. Realizaciju ovog programa kao i nadzor nad izvršenjem sprovodi Opštinska uprava, preko nadležnih službi. O ovim i drugim odlukama, završnu reč će dati odbornici na sednici Skupštine opštine, koja se očekuje krajem meseca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.