Kulturni vodič

SNAGA BLUZA

SNAGA BLUZA

U utorak, 6. februara, u Gradskom kulturnom centru u Užicu, koncert je održao Norman Beaker Band iz Mančestera. Norman Bejker je legenda belog bluza, a koliko je veliko ime u svetu ove muzike, govori činjenica, da se nalazi među samo osam Evropljana: Mik Džeger, Kejt Ričards, Piter Grin, Erik Klepton i drugi u Kući slavnih bluz muzičara. Ovo je treće njegovo gostovanje u Srbiji u kratkom vremenskom roku, zahvaljujući Nebojši Petroviću, promoteru i izdavaču, koji je u Srbiji i objavio prošlogodišnji album Norman Beaker Banda „WE SEE US LATER“.

Atmosfera u GKC-u odlična, kao i uvek kad je bluz u pitanju. Gostovanje svetskih bluz veličina u ovom gradu nije nikakvo čudo, zbog dugogodišnjeg postojanja festivala koji promoviše blues&rock. Oko 150 prisutnih ljubitelja bluza, uz značajnu podršku i Čačana, uživali su u odličnom energičnom bluzu britanskih muzičara. Ređale su se pesme sa poslednjeg, ali i ranjih albuma, autorske pesme, ali i standardi. Šteta je što band nije nastupio kompletan, sa saksofonistom Kim Nishikawara, ali tu su bili zaista odlični: Norman Beaker – gitara, vokal, John Price – bas gitara i vokal, Nick Steed – klavir, Steve Gibson – bubnjevi.

Ova vremešna četvorka svira kao da su upola mlađi. U publici uglavnom stara garda, puno poznatih lica iz Užica i Požege, dobra klubska atmosfera, a druženje nakon dobre svirke se nastavilo, gde drugo nego u čuvenom „Mojo clubu“, sastajalištu ljubitelja bluza i roka, kod sjajnog domaćina Šmita. Ugodno bluz veče za pamćenje i naravno, povratak kući.

D. Darijević
Foto: www.normanbeaker.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.