Grad

GRADSKI VEĆNICI PRIHVATILI IZMENE I DOPUNE PROGRAMA POSLOVANJA JAVNIH KOMUNALNIH PREDUZEĆA

Na današnjoj sednici Gradskog veća razmatrane su izmene i dopune programa poslovanja javnih komunalnih preduzeća, što predstavlja uslov za isplatu solidarne pomoći zaposlenima u tim kolektivima, u visini od 41.800 dinara. Kako je objasnio gradonačelnik Čačka Milun Todorović nakon završetka 52. sednice Gradskog veća, usvajanjem izmena i dopuna programa poslovanja otvara se mogućnost da javna komunalna preduzeća ove naknade isplate iz sopstvenih sredstava.

Većnici su danas usvojili predlog da cena sata za uslugu pomoć u kući iznosi 600 dinara, a dnevna cena smeštaja u Prihvatilištu za žrtve nasilja u porodici i nezbrinuta lica za korisnike koji žive van teritorije Grada Čačka 1.200 dinara.

Nekoliko tačaka sednice Gradskog veća bile su vezane za korišćenje sredstava iz tekuće budžetske rezerve i to, uglavnom, za pomoć građanima u oblasti zdravstva, ali i rešavanje tehničkih problema u školskim ustanovama. Konkretno, školi „1.novembar“ opredeljena su sredstva, u visini od 131.000 dinara, za razrešavanje problema oko kanalizacije.

Na sednici Gradskog veća su, između ostalog, razmatrani i izveštaji o radu Službe za internu reviziju korisnika budžetskih sredstava Grada Čačka za 2017. godinu, kao i Službe za budžetsku inspekciju o izvršenoj inspekciji sa nalazima i merama u periodu od 1. jula do 31. decembra prošle godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.