Aktuelno

Sneg nije iznenadio putare, svi putevi prohodni

Prema rečima direktora Javnog preduzeća „Gradac“, čišćenje putne infrastrukture počelo je jutros pre 5 časova i na teritoriji grada, a ni u prigradskim naseljima, nema neprohodnih puteva. Ove poslove JP „Gradac“ obavlja zajedno sa JP „Komunalac“, Parking službom i Gradskim zelenilom.

111
– Sinoć je bačeno oko 20 tona soli. Ima dovoljno soli na lageru za ovaj hladni talas, a dali smo nalog JP „Komunalac“ preko koga se nabavlja so, da se nabavi još količina za naredni period. Kako se za predstojeće dane najavljuje veliki minus, osim soli, bacaćemo i rizlu – rekao je direktor JP „Gradac“ Dragan Vukajlović.

222

333
Prvi ozbiljniji sneg ove zime nije ugrozio ni stanje na putevima prvog, drugog i trećeg prioriteta, kako je danas istakao glavni inženjer za nadzor pri „Putevima Srbije“ Raško Raković. On je naglasio i da je Ibarska magistrala očišćena i da nema snega na kolovozu.

555
Nema prekida vožnje ni na putevima drugog prioriteta, koji se nalaze u dragačevskom i milanovačkom kraju. Saobraćaj se odvija normalno.
– Moguće je da na putevima trećeg prioriteta ima zadržavanja snega do pet santimetara na kolovozu, ali će i to biti sanirano. Apelujemo na vozače da nepripremljeni ne polaze na put. Veoma je bitno da imaju zimsku opremu i poštuju zimsku signalizaciju i okolnosti – rekao je Raković. On je naglasio da je na snazi drugi stepen pripravnosti zimske službe i reaguje se onda kada to zahtevaju vremenski i uslovi puta, a organizovano je dvadesetčetvoročasovno dežurstvo.
– U drugom satepenu pripravnosti, po planu zimske službe, je pet snegočistača na ovoj teritoriji, sa raonicima, posipačima i dovoljnim brojem ljudi koji opslužuju ta vozila, kao i sa utovarivačima, ako negde treba da se reaguje – rekao je Raković.

666

777

888

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.