Društvo

SNS PREDAO LISTU ZA LOKALNE IZBORE

Članovi Srpske napredne stranke (SNS) u Čačku, zajedno sa koalicionim partnerima, predali su Gradskoj izbornoj komiciji 2.407 potpisa građana, kao i listu od 75 kandidata za odbornike u lokalanom parlamentu.

Među prvima na listi pod nazivom “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, su predsednik čačanskih naprednjaka i aktuelni gradonačelnik Milun Todorović, zatim Igor Trifunović, Mirjana Đoković, Milan Bojović, Vladan Milić, Aleksandar Maksimović.

Na listi se između ostalih nalaze košarkaška legenda Radmilo Mišović, predsednik Karate saveza Srbije Slavoljub Piper, akademski slikar Boždar Plazinić i nekadašnji odbornik Dveri Dragan Štavljanin.

SNS na listi ima 62 kandidata, dok je preostalih 13 mesta pripalo koalicionim partnerima Srpskom pokretu obnove, Partiji ujedinjenih penzionera Srbije, Pokretu snaga Srbije, Pokretu socijalista, Socijaldemokratskoj partiji Srbije i Srpskoj narodnoj partiji.

Todorović je rekao da je na listi dve trećine novih lica, uglavnom mladi, 20 odsto ih je mlađe od 30 godina.

– Na ovaj listi su i velika imena čačanskog sporta, kulture, obrazovanja, ljudi koji žele da daju podršku listi na čijem sam čelu. Nadam se da ćemo imati dosta uspeha, od danas krećemo i u zvaničnu kampanju za izbore za odbornika u Skupštini grada Čačka 2020. godine – naveo je on.

Prema njegovim rečima, na listi su zastupljeni kandidati iz svih delova grada, kako gradskog, tako i seoskog poručja.

– Na listi su 32 žene, pošto je novim zakonom minimalna kvota za pripadnice lepšeg pola 40 odsto, a mi imamo pet odsto više. Mnogo mladih dama različitih profila. Tu su i Radmilo Mišević, Slavoljub Piper, Božo Plazinić, dosta je i nestranačkih ličnosti – rekao je Todorović.

Ukoliko dobiju podršku gađana, kaže on, cilj je da se bore za Čačak.

– Da se što više gradi, investira, da se otvaraju fabrike, da se ulaže u predškolsko obrazovanje, da se izgrađuju bulevari, saobraćajnice, tu su vodosnabdevanje, socijalna briga o porodici, kao i pronatalitetna politika, sve ono što smo radili protekle četiri godine – izjavio je Todorović.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.