Sport

Sportske igre mladih u Čačku 12. maja

Grad Čačak 12. maja na terenima Sportskog centra „Mladost“ organizuje Sportske igre mladih za buduće šampione, najveću manifestaciju amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.


Već osam godina deci iz Republike Srbije, omogućeno je potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u brojnim sportovima. Ideja Igara rasla je iz godine u godinu, tako da su postale prepoznatljiv brend, u zemljama regiona i Evrope.

Kampanja je i ove godine zasnovana na borbi protiv vršnjačkog, ali i svih drugih oblika nasilja.

Čačak čvrsto stoji iza Igara, sa ogromnom željom da svakom detetu pružimo šansu i mogućnost da se takmiči, upozna nove prijatelje i predstavlja naš grad na ovoj značajnoj manifestaciji.

‘Ponosni smo na naše najlepše terene u okviru SC “Mladost”, imamo podršku od ambasadora SIM, Aleksandra Čeferina, Nemanje Matića, Dejvida Bekama, Maje Ognjenović… Imamo šampione i sportsku želju da ponovo pokažemo Evropi da je Čačak grad sporta“, istakao je pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković.


Ivana Vukajlović, koordinatorka SIM za Čačak je naglasila, da deca ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji druženja i zdravog načina života, a cilj Sportskih igara mladih Srbije je okupljanje što većeg broja dece i mladih, kako bi oni, na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona, razvijali prave društvene vrednosti.


„Čačani su u 2020. godini, pokazali da su najbolji u regionu, jer su u Sarajevu osvojili zlatna odličja u svim disciplinama u kojima su se takmičili. Daćemo sve od sebe da to potvrdimo i ove godine, 12. maja u Čačku, a zatim i na regionalnom, državnom i međunarodnom takmičenju koje će biti održano u Splitu.


Otvaranje Igara je u 10 časova, a takmičenje se organizuje za decu od 7-15 godina i to u 5 sportova (mali fudbal, basket, odbojka, atletika i između dve vatre). Posebnu pažnju ćemo posvetiti striktnoj primeni svih epidemioloških mera zaštite i bezbednosti učesnika.


„Promoteri SIM u Čačku su proslavljeni čačanski sportisti Radmilo Mišović, Slavoljub Piper i Marko Marinović – Malina, kao i naši šampioni iz prethodne godine, odbojkašice OК “Borac”, košarkaši iz КК “Borac” i teniserka Sara Đunisijević. Dođite da zajedno uživamo u lepotama sporta, takmičenja i druženja, dodjite da regionu pokazemo srce sporta, nas grad Čačak i naše najbolje sportiste i sportske legende“, navodi Vukajlović.


Takmičenja u pet disciplina će biti održana na otvorenim terenima Sportskog centra “Mladost“ koji je i prethodnih sezona bio domaćin brojnim mladim sportistima.


“Naši lepo uređeni tereni dobijaju pravi smisao upravo onda kada se organizuju manifestacije poput Sportskih igara mladih. Drago nam je da ćemo biti u prilici da tog dana ugostimo mlade sportiste, koji će upravo sa naših terena poslati najlepšu sliku, ali i poruku kada je u pitanju zdravo odrastanje i sticanje takmičarskog duha kod onih koji dolaze“, rekao je direktor SC “Mladost Miloš Stevanić.

Ča GLas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.