Dragačevo Region

STRAŠNO NEVREME OPUSTOŠILO DRAGAČEVSKA SELA

U više dragačevskih sela snažno nevreme praćeno krupnim gradom i obilnom kišom pričinilo je veliku štetu na poljoprivrednim kulturama, stambenim i poslovnim objektima, putnoj infrastrukturi.

Za samo 15 minuta, u selu Lis, grad je opustošio malinjake, voćnjak, njive pod kukuruzom, krompirom.

Mirko Lazović kaže da ne pamti ovako snažno nevreme, dodajući da je grad bio veličine kokošijeg jajeta.

– Ovako nevreme ne pamtimo, ali nismo čili ni da je protivgradna stanica na Ćavi dejstvovala. Ovo je nije uništeno za godinu dana, već za duži niz godina. Malin ne može da se vrati za godinu dana, potrebno je da se sva iseče i pitanje je da li će se posle obnoviti. Od jabuke ništa nije ostalo, skinulo je i šumu – rekao je Mirko Lazović agenciji MNA.

Posle ovog grada nije ostalo ništa, kaže Vladan Lazović.

– Kupina je bila u početnoj fazi berbe, bila je kvalitetna, ali sve je uništeno i za sledeću godinu. Od maline nema ništa, kukuruz, krompir, sve je uništeno – istakao je Vladan Lazović.

U selu Donja Kravarica grad je razbijao crepove na kućama.

– Odjednom je naišla oluja i grad veličine kokošijeg jajeta. Polupao je prozore, crepove. Protutnjalo je kao tornado, nismo se nadali tome. Poplavljeno je potkrovlje, kad naiđe takva oluja, nevreme, moramo se boriti sa tim – izjavio je Dragiša Tomašević iz sela Donja Kravarica.

Biljana Tomašević jučerašnju situaciju opisuje kao nalet tajfuna.

– Prvo je počeo da duva jak vetar, mislila sam da će da odnese kuču i sve. Nisam stigla da zatvorim prozore i vrata, jedno se otvara, drugo sve zatvara. U momentu sam čula kako crep puca, tolikom sam se bila uplašila da sam prozore držala rukama. Kad sam pogledala kroz prozor to je bio grad veličine jajeta – ispričala je Biljana.

Ovako snažno nevreme ne pamti ni Slobodan Tomašević.

– Deset odsto crepa je ostalo na kući, sve je polupalo i obalilo na zemlju. Izlupalo je i sve pomoćne građevine – rekao je Slobodan.

Krupan grad, u nekim delovima Dragačeva i veličine pomorandže, oštetio je fasade na kućama.

Jak vetar čupao je i lomio drveće, tako da su pojedine saobraćajnice bile u prekidu.

Obilna kiša nanela je na puteve šljunak sa makadamskih puteva.

Izvor: Agencija MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.