Grad Kultura Kultura

„СВЕ БОЈЕ СЛОБОДЕ“, ПРОГРАМ ЦЕРЕМОНИЈЕ ОТВАРАЊА

„СВЕ БОЈЕ СЛОБОДЕ“, ПРОГРАМ ЦЕРЕМОНИЈЕ ОТВАРАЊА

САОПШТЕЊЕ ИЗ КАБИНЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Церемонијом отварања 21. марта са почетком у 20 часова, на Градском тргу, под називом „Све боје слободе“, Чачак званично постаје прва Престоница културе Србије за 2023. годину. Отварање је мултимедијални спектакл, који полази од идеје културе као слободе, идеје која симболизује оно најважније за дух и менталитет Чачка – смисао за различитости, уважавање традиционалног, отвореност за ново, а првенствено – бунт који неизбежно доводи до промене.

У складу са тим, садржај спектакла је уобличен као низ три међусобно повезане приче, чији јунаци носе симболична имена, и у којима се исказују три главна облика слободарске културе Чачка – бунт, имагинација и игра.

Режију потписује Милош Шаровић, а према тексту Светислава Јованова. Композитор је Саша Миросављевић, за изглед сцене је заслужна Николина Ћућун, а за кореографију Јелена Булатовић. Аниматор је Марко Радосављевић, визуелни продуцент Сашка Караћ, а костимограф Тања Радишић.

У програму церемоније отварања учествују глумци Народног позоришта у Београду Вања Милачић и Бојан Кривокапић, а уз њих је екипа младих глумаца из Чачка – Уна Ђелошевић, Никола Станковић, Ненад Ј. Поповић, Владимир Јоцовић и Тодор Трифуновић.

У музичком делу програма учествују Браћа Теофиловић, Биља Крстић, Марија Нешић, Ненад Марић – Краљ Чачка, Чеги-Бенд, КУД „Дуле Милосављевић – Желе” и хор музичке школе ”Др Војислав Вучковић”.

Већ у среду, 22. марта са почетком у 20 часова на Градском тргу у Чачку, наступиће један од најпопуларнијих рок бендова свих времена „Рибља Чорба“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.