Aktuelno Grad

SVEČANO OTVORENA FISKULTURNA SALA U DVORIŠTU „ZRAČKA“

Danas je svečano otvorena fiskulturna sala za učenike ŠOSO „1. novembar“ i korisnike ustanove „Zračak“. Gradonačelnik Čačka istakao je da je vrednost celokupne investicije oko 81 milion dinara, koju su zajedno investirali Grad i Ministarstvo privrede.


Učenici škole „1. Novembar“ do sada su fizičko vaspitanje obavljali u prostoriji od 30 kvadrata, a korisnici „Zračka“ u improvizovanoj učionici. Od danas, imaće nov, moderan objekat.


-Ovo je mnogo bolji i komformiji prostor, sa svim neophodnim sadržajem. Sa pratećim objektima rasprostire se na 1.200 metara kvadratnih. Ima 300 sedećih mesta sa tribinama, četiri svlačionice, jednu profesorska salu… U mojoj trogodišnjoj funkciji gradonačelnika, ovo je najlepši dan – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Direktorka ustanove „Zračak“ naglasila je da razvoj fizičkih sposobnosti znatno utiče na kognitivni i motorički razvoj, pa će nova sala značajno unaprediti rad sa korisnicima ove ustanove.
Direktor ŠOSO „1. novembar“ Milorad Đondrić je istakao da će sala, pored kvalitetnijeg obavljanja fizičke nastave, imati veliki značaj za Sportski klub „Morava“, čiji će članovi sada imati gde svakodnevn da treniraju.
Grad Čačak je prvobitno uložio u ovu investiciju 46 miliona dinara, a Ministarstvo privrede 30,5 miliona. Kasnije je, iz budžeta Grada, za prateće sadržaje dodato još 5,5 miliona dinara.


Fiskulturna sala biće otvorena i za učenike ostalih škola u Čačku, kao i za predškolce. Gradonačelnik Čačka MIlun Todorović istakao je da će Grad u narednih dva i po meseca obezbediti i kombi za prevoz za korisnike „Zračka“, kao i da će se postavljati antitraumatska podloga i graditi igralište na otvorenom.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.