Aktuelno Sport

ODRŽANA TRKA „ZA NEKE NOVE LJUDE“ (FOTO)

U nedelju 16. juna, u večernjim časovima, na gradskoj plaži, u okviru humanitarne mini lige trčanja “Za neke nove ljude” organizovana je trka pod nazivom “Ostani bez daha za Plućnu hipertenziju. Cilj trke, pored sakupljanja pomoći za kupovinu oksimetara, bio je i podizanje svesti o ovoj retkoj i teškoj bolesti.

Njihovo srce čitavog života trči maratonsku trku, a svi trkači koji su se tog dana okupili ostali su bez daha u znak podrške svim PH borcima. Te večeri održale su se tri trke, dve (300m i 400m) za najmlađe i jedna za odrasle (6km). Tokom trka za najmlađe, bilo je veoma toplo, ali niko nije odustao da ponosno prođe kroz cilj. Trka za odrasle je imala druge otežavajuće okolnosti, visoka temperature, noć, komarci, mada to njima nije smetalo, pa nijednog trenutka kao ni deca, niko nije skidao osmeh sa lica.

U svakoj trci imali smo pobednike u muškoj i ženskoj kategoriji. Medalje su dodeljivali Mirko Glavinić I Danijela Pešić, ispred Udruženja pacijenata Plućna Hipertenzija, dvoje ljudi koji se dan i noć trude, bez obzira koliko bilo teško, da pomognu osobama sa PH u Srbiji i šire.

Pored trkača iz našeg grada, ogromnu podršku smo dobili i dolaskom trkača iz Maraton tima Kraljevo, Maraton tima Požarevac, Inspired by HOPE tima Beograd i Gornjeg Milanovca. Ova trka je samo jedan od načina da stavimo do znanja svima da iako je retka bolest, da ti PH borci nisu sami u svojim borbama.. Svi koji su u nedelju veče prošli kroz cilj, za nas zaslužuju najviše postolje. Veliku zahvalnost dugujemo i MC Mančula, caffe Rokenrola, volonterima Crvenog krsta, fotografima Đorđu Radišiću i Aleksandru Đunoviću, prijateljima koji su se pridružili kao volonteri da pomognu, jer bez njih čitava organizacije ne bi bila moguća.

U avgustu nas očekuje i treća trka za ovu godinu u okviru lige, a sve informacije možete pratiti na fejsbuk stranici Sportska akademija Kasper.

Hvala Vam svima od srca!

“KASPER”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.