Aktuelno

TALENAT I HUMANOST ČAČANSKIH GIMNAZIJALACA

GIMNAZIJALCI, VEČERAS, U DOMU KULTURE, ORGANIZUJU MUZIČKO – POETSKO VEČE

U velikoj sali Doma kulture, večeras, u 19,30 časova, učenici čačanske Gimnazije organizuju humanitarno muzičko-poetsko veče pod nazivom “Mi imamo talente”. Besplatne ulaznice podeljene su učenicima, profesorima, roditeljima i prijateljima ove srednjoškolske ustanove, a svi zainteresovani građani mogu se javiti u Gimnaziju radi preuzimanja karata. Reč je o programu koji su učenici realizovali povodom obeležavanja 180 godina postojanja Gimnazije, a u saradnji sa profesorima engleskog, francuskog i nemačkog jezika.

– U okviru obeležavanja 180 godina rada, u svečanoj sali naše škole, 9. i 10. oktobra, u saradnji sa profesorima organizovali smo priredbe na kojima smo predstavili svoje znanje stranih jezika koje smo izučavali u toku dosadašnjeg školovanja. Posle velike posećenosti ova dva događaja, odlučili smo da ih objedinimo i gradu poklonimo humanitarno muzičko-poetsko veče. Na predlog Učeničkog parlamenta odlučili smo da priredba u Domu kulture bude dobrotvornog karaktera, a sakupljen novac biće poklonjen Dečjem odeljenju čačanske Bolnice – rekao je Đorđe Todorović, učenik četvrtog razreda Gimnazije, na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Veliki broj učenika učestvovao je u priredbama na kojima su kroz pažljivo izabrane recitacije, pesme i muziciranje, na zanimljiv način posetiocima predstavili deo muzičke i književne kulture engleskog, francuskog i nemačkog jezika. Dragana Pavlović, takođe učenica četvrtog razreda, zahvalila je rukovodstvu Doma kulture na poklonjenom terminu za veliku salu i i naglasila da su se profesori maksimalno angažovali da im probe budu što ugodnije:

– Nije bilo lako ostajati posle šestog časa, naročito kada smo bili druga smena. Probe su nam bile veoma zanimljive, dosta novog smo naučili, a što je najvažnije bilo je ugodno i svi smo se družili.

Sofija Dimitrijević, učenica drugog razreda, podsetila je da su pripreme za priredbu počele u maju, a najintenzivnije probe, kada su vežbali i po nekoliko časova, bile u septembru:

– Na kraju smo sva tri jezika objedinili. To nije bilo lako, ali smo pokušali da pokažemo lepotu engleskog, francuskog i nemačkog jezika. Mislim da je ovo za sve nas jako značajno, zato što smo imali priliku da se upoznamo sa delima najvećih pisaca nemačkog, engleskog i francuskog jezika. Takođe smo imali priliku da čujemo i neke stare pesme na kojima su odrasle mnoge generacije.

Gimnazija u Čačku je nedavno obeležila 180 godina postojanja četvoronedeljnim programom, u kome su učestvovali sadašnji, ali i bivši uspešni učenici ove škole iz oblasti nauke, umetnosti, sporta i religije.

Nela Radičević

 

 

Оставите одговор