Aktuelno Grad

Tatto Expo Чачак сутра у Дому културе

У сурет четвртом фетивалу Дани Урбане Културе – ДУК, у суботу, 5. маја у 12 часова, у Дому културе у Чачку одржаће се први Tatto Expo Чачак.
Tatto Expo  је едукативни, комерцијални и промотивни фестивал таттоо уметности који ће се одржати у Дому културе. По угледу на регионалне конвенције,овакав догађај је логичан корак ка промоцији таттоо уметности у унутрашњасти. Сврха сродних конвенција, је да се на једном месту сажму сва знања, искуства и напредне мисли везане за таттоо уметност. Сви пунолетни учесници моћиће да истетовирају неки од мотива по повољним ценама или пак да посматрају процес настајања слика.


Овај догађај ће окупити заинтересоване љубитеље тетоваже из Чачка и околних градова, на тај начин ће учесће на овом сајму бити значајно како професионалцима тако и људима који желе да било који начин да искусе таттоо културу.  Током фестивала ће бити организовано такмичење за најбољу тетоважу, као и богат забавни програм.
Посебан сегмент конвенције биће изложба радова трагично настрадалог Александра Пумпаловића Пумпе, истакнутог мајстора тетоваже из Чачка који је живот изгубио у саобраћајној нерећи у априлу ове године. Изложени радови настали су за време његовог школовања у уметничкој школи у Ужицу и сам су почетак његове цртачке каријере.
Такође предвиђена је и хуманитарна акција за нашу суграђанку Зорану Стојић,па ће сваки уметник, али и посетиоци моћи да дају допринос.Према речима породице, Зорана се полако опоравља и налази се на институту за ортопедско- хирушке болести „Бањица“.

Организатори конвенције Tatto Expo су ДУК ТИМ и таттоо студио Гоод Кидз из Београда који већ три године упешно води наша уграђанка Дина Браловић, дипломирани графички дизајнер и ученица у секцији цртања ДУК фестивала од његових почетака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.