Sport

ТИТУЛА ЗА ЧАЧАНКЕ

ОМЛАДИНСКО ПРВЕНСТВО ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ У ШАХУ
ТИТУЛА ЗА ЧАЧАНКЕ

Хотел “Равни гај” у Книћу био је од 12. до 14. новембра домаћин омладинског Првенства Централне Србије у шаху (такмичари старости до 20 година). Надметање је организовано у женској и мушкој конкуренцији, а играло се по швајцарском систему. Шаховски клуб “Борац” је наступио са обе селекције.


Екипа у саставу Александра Стојадиновић (капитен) и Јана Миловановић, уз ресерве Милицу Димитријевић и Селену Илић, је освајањем првог места остварила највећи успех чачанског шаха када су у питању омладинске селекције. У свих шест кола Чачанке су биле победнице, а сем дуела са Нишлијкама који је завршен 1,5:0,5, остале противнице су савладане са максималних 2:0. Овај резултет добија још више на тежини ако се узме у обзир да су оне биле међу најмлађим учесницама. Александра и Селена похађају осми, односно шести разред ОШ “Др. Драгиша Мишовић”, док Милица иде у седми разред ОШ “Свети Сава”. Јана је ученица другог разреда Медицинске школе.
До последњег кола сјајно се држала мушка екипа. Били су други, али их је пораз од Крагујевчана коштао победничког постоља, па су, на крају морали да се задовоље шестим местом.
В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.