Grad

Todorović: Čačak će sa tri autoputa biti poput “mercedesovog“ znaka

Otvaranje autoputa od Obrenovca do Preljine je veoma značajan događaj za grad, Moravički okrug i ovaj deo Srbije, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović, dodajući da će Čačak naredih godina, sa tri autoputa biti kao “mercedesov“ znak.

Foto: MNA

Todorović je rekao da je deonica od Ljiga do Preljine, Čačku donela mnogo toga, poput nemačkih investitora “Forverka“ i “Viland eketrika“, ali i da se razgovori vode i sa drugim zainteresovanim kompanijama.

Prema njegovim rečima, državno, ali i lokalno rukovodstvo ništa nisu slagali, već da su sve obećano, misleći na autoput i aerodroma Morava u Lađevcima, ispunili.

– Ono što očekujemo u budućnosti su svakako nove investicije i razvoj novih preduzetnika. Ozbiljne kompanije su dobile mogućnost da se pozicioniraju izvozno, tržišno, da prošire svoje potencijale i proizvodne kapacitete. Sve to činimo sa Vladom Srbije, Razvojnom agencijom, Privrednom komorom. Cilj nam je da se domaće kompanije veoma brzo razvijaju i da svoje kapacitete povećavaju – rekao je Todorović.

Todorović je naveo da je za Čačak značajno to što će biti mesto ukrštanja tri autoputa.

– Nastaviće se gradnja autoputa Miloša Velikog ka Požegi, a zatim ka Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Tokom leta nas očekuje izgradnja Moravskog koridora od Preljine do Pojata. Čačak će biti kao “mercedesov“ znak sa tri autoputa. Tu je vazdušna luka Morava, pred nama je veliki ekonomski rast, potencijal koji je već vidljiv i koji će svi građani osetiti – naglasio je on.

Todorović objašnjava da od dolaska stranih investicija mogo toga zavisi, ali da svi gledaju drumsku, železničku i vazdušnu povezanost.

– Čačak ima sreću da je vezan za luku Bar železničkim saobraćajem, sada je tu i aerodrom Morava u Lađevcima, ali nije samo to presudno. Osim komunikacija gleda se zemljište, brzina izdavanja dozvola za gradnju i mi se trudimo da domaći i strani investitori imaju isti tretman, da budu uvaženi i da budu infrastrukturno opremljeni, ali i da se dozvole izdaju u rekordnom roku – naglasio je Todorović.

On je podstio da je obilaznica oko Čačka otvorena 1976. godine i da su kraj nje, ali i Ibarske i Jadranske magistrale otvorene brojne kompanije.

Ipak, kako kaže, ove saobraćajnice su odnele i veliki broj ljudskih života, ali otvaranjem autoputa pružiće se veća bezbednost učesnicima u saobraćaju.

Izvor: Morava info, MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.