Grad

DO KRAJA SEPTEMBRA NOVA FASADA U DOMU SLEPIH I SLABOVIDIH

U cilju bolje energetske efikasnosti, a samim tim i smanjenja troškova za grejanje, u sredu, 7. avgusta, radnici preduzeća „Izolator“ započeli su termoizolacijione radove na objektu Međuopštinske organizacije Saveza slepih i slabovidih u Čačku. Ovaj projekat realizuje se preko konkursa Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

– U protekle četiri godine, od kada Međuopštinsku organizaciju u Čačku vodi novo rukovodstvo, dosta toga je urađeno. Uspeli smo da uz veliku pomoć Grada Čačka platimo dug za grejanje, koji je bio dostigao dva miliona dinara. Prošle godine promenjena je kompletna stolarija, a taj projekat Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja finansiralo je sa 2,1 milion dinara. Ove godine na zgradi ćemo dobiti termoizolacionu fasadu, biće pokrivene i terase koje već godinama prokišnjavaju, a za ove potrebe isto ministarstvo nam je odobrilo oko 2,5 miliona dinara. Svi radovi biće završeni do kraja septembra. Osim što ćemo smanjiti troškove za grejanje, stvoriće se i bolji uslovi za sve naše članove, koji koriste prostor Doma slepih – kaže Dejan Tomić, predsednik MO Saveza u Čačku i dodaje da je u međuvremenu objekat dobio i novu rasvetu.

Takođe, prioritet novog rukovodstva, je aktiviranje članova Saveza, koji osim Čačka, obuhvata Ivanjicu, Lučane i Gornji Milanovac.  

– Ažurirali smo spiskove i nastojali da posetimo sve članove. Naša organizacija okuplja oko 300 članova u ovim opštinama i gradu Čačku, ali uvek ima i onih koji nisu uključeni u zajednicu. Neke lokalne samouprave su finansirale ove aktivnosti, neke to nisu, tako da tražimo donatore za ovu aktivnost. Od prošle godine jednom mesečno imamo okupljanje članova u Lučanima, od ove i u Gornjem Milanovcu, a cilj nam je da ih realizujemo i u Ivanjici. U planu su novi izleti, druženja… Organizuju se razne radionice, tako da na razne načine nastojimo da što više članova Saveza slepih i slabovidih uključimo u društveni život – naveo je Tomić.

V. T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.