Grad

Подела заштитних рамова за тракторе до краја новембра

Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, претходне три године у Србији је погинуло 160 возача трактора. Њих 80 је настадало на јавним саобраћајницама. И у Чачку је статистика забрињавајућа. На јавним путевима годишње страда седморо, осморо тракториста. Вероватно их је и више, с обзиром на то да нема евиденције о настрадалима у шумама или на њивама.

Зато је Агенција за безбедност саобраћаја, уз помоћ Владе Србије, расписала јавни позив за доделу заштитних рамова за тракторе.

– Сви заинтересовани могу се јавити у Градску управу Чачак до 30. новембра – подсећа Родољуб Скерлић, члан Градског савета за безбеност саобраћаја.

Родољуб Скерлић

Агенција је ове године обезбедила око 3.600 заштитних рамова. Возачи трактора плаћају само 900 динара за административну таксу. Услови конкурса детаљније су описани на сајту Агенције за безбедност саобраћаја, а возачи трактора више су могли да сазнају и на данашњој трибини која је одржана у сали Скупштине града. Организовали су је Агенција и Савет Чачка за безбедност саобраћаја.

Милан Илић

– Око десет одсто погинулих у саобраћају су возачи трактора. У жељи да смањимо њихово страдање, организујемо ове трибине које нису типична предавања, него разговор са трактористима – каже Милан Илић, саветник директора Агенције за безбедност саобраћаја.

Возачи трактора који су учествовали на данашњој трибини добили су заштитне прслуке, ротациона светла и ознаке на којима је уочљиво да су трактори спора возила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.