Grad

TODOROVIĆ PREDLOŽIO DOGRADNJU OBJEKTA KOD VODOVODA ZA POTREBE ZZJZ

Ekipe čačanske Hitne pomoći juče su zabeležile veći broj poziva i non stop su na terenu, rečeno je u razgovoru lekara te zdravstvene ustanove i gradonačelnika Miluna Todorovića.

Jedan od vozača Hitne pomoći rekao je da je jutros prešao 170 kilometara.

Todorović je tokom obilaska dežurnih službi u gradu na Uskrs, zaposlenima poželeo dosta sreće uz poruku da se čuvaju.

Iz Doma zdravlja poručuju da je stiglo dovoljno zaštitne opremeni da je ona raspoređene svim služaba gde je neophodno.

“Grad se trudi da nabavi skafandere, maske, sve što je neophodno kako bi zdravstvene službe funkcionisale nesmetano”, naglasio je Todorović.

Konstatovano je da je najveći pritisak u prijemno-trijažnoj ambulanti u Ljubiću, gde se šalje veći deo opreme, kao i u halu u Atenici gde su smešteni pacijenti kod kojih je potvrđen korona virusa, a imaju slabe simptome.

U privremenoj bolnici u Atenici o osmoro pacijenata brinu jedan lekar i dve medicinske sestre.

Direktor Dom zdravlja Aleksandar Pajović, istakao je da iz te zdravstvene ustanove nema obolelih od COVID-19, a Todorović dodaje da je veliki broj testiranih.

“Sada ćemo testirati našu ekipu koja bude izašla iz hale u Atenici, oni će imati i određeni odmor, a umesto njih stiže nova postava”, naglasio je Pajović.

Tokom obilaska Zavoda za javno zdravlje, zaposleni su gradonačelnika imformisali o svim detaljima vezanim za testiranje na korona virus, ali su istakli i da bi veći prostor dobrodošao.

Pokazana je prostorija za obradu uzoraka, koji se zatim šalju u laboratorije u Batajnicu i Kraljevo. Istaknuto je da bi laboratorija za klinički mikrobiologiju trebalo da bude u većoj prostoriji.

Todorović je predložio dogradnju objekta kod Vodovoda , kao i formiranje laboratorije za testiranje na viruse.

“Moramo imati tako nešto, pitanje je koliko će se ponavljati ovako nešto, dolazi nova sezona gripa i dobro bi bilo da imamo našu laboratoriju za ceo okrug. Mi ćemo da participiramo kao grad, opštine Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica, imamo mogućnosti i moramo to da uradimo”, rekao je Todorović.

Direktor čačanskog Vodovoda, Zoran Pantović informisao je gradonačelnika da za sada nema većih problema u vodosnadbevanju.

“Imajući u vidu da su praznici četiri dana, juče smo radili analize vode i sve je pod kontrolom, a nadamo se da će tako ostati”, naveo je Pantović.

Čačak sa sistema Rzav dobija 375 sekundnih litara, dok je sopstvena proizvodnja Vodovoda 50 litara, što je ocenjeno kao zadovoljavajuće.

“Povećana je potrošnja vode, naročito u selima. Potrošnja vode u selima je znatno veća nego u ovo vreme prošle godine”, rekeo je on, dodajući da na tu potrošnju ne utiče zalivanje već činjenica da su zbog trenutne situacije mnogi otišli van grada.

Pantović kaže da je potrošnja veća za 20 do 30 odsto nego obično.

Todorović je obišao i radnike Javno komunalnog preduzeća Komunalaca koji su angažovani na pranju ulica.

Kako je istaknuto sve službe u okviru ovog preduzeća rade redovno i da za sada nisu uočeni bilo kakvu problemi. 

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.