Grad

TODOROVIĆ: ŠTETA U POLJOPRIVREDI 620 MILIONA DINARA, GRAD MOŽE DA SMANJI POREZE PROIZVOĐAČIMA

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da će vrlo brzo delom biti nadoknađena šteta poljoprivrednicima koji su pretrpeli oštećenja prilikom grada i poplava i da će isti aršini biti za sve. Prema podacima naše Komisije oko 620 miliona dinara je ukupno oštećenje od poplava i grada, oko pola milijarde od grada i 120 miliona od polava

-Grad nema taj novac ni približno, ali vršimo veliki pritisak na resorno ministarsto da dobijemo sredstva, da se delom ublaže oštećenja. Na dobrom putom smo da ih dobijemo – rekao je Todorović, ali i istakao:

-Do sada je zabeleženo da je oštećeno oko 400 gazdinstava, videćemo da veoma brzo za ovu godinu donesemo mere pomoći. Da li će to biti rebalansom budžeta iz stalne tekuće budžetske rezerve ili iz nekigh drugih izvora, ali trudićemo se da olakšamo našim poljoprivrednicima.

On je kao jednu od mera pomoći oštećenim poljoprivrednicima obećao i Grad Čačak delimično, u što većem procentu, relaksira poljoprivrednike poreza na imovinu, ali i poreza na penziono i socijalno osiguranje, za 2018. i 2019. godinu.
I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.