G.Milanovac Region

TRADICIONALNI PROLEĆNI VAŠAR ORGANIZOVAN NA NOVOJ LOKACIJI

Na prostoru od prodavnice „Idea“, pa sve do velikog mosta preko reke Despotovice, duž Železničke ulice, smešteno je novo vašarište. Tradicionalni vašar, koji se u Gornjem Milanovcu održava svake godine 22. maja, na Mladog Nikolu, ove godine je po prvi put organizovan na novoj lokaciji. U dužini od 810 metara, sa obe strane ulice, bile su smeštene tezge.

Prema podacima Odeljenja za urbanizam, komunalno-stambene i imovinsko pravne poslove, sva obeležena mesta, oko 620, izdata su prodavcima. Interesovanje prodavaca za ovogodišnji vašar je bilo veliko, a prema njihovim rečima, nova lokacija je mnogo bolja od prethodne.

Čini se da je ovaj prolećni vašar bio bolje posećen nego u prethodniim godinama. Svi anketirani Gornjomilanovčani i drugi posetioci vašara imali su samo reči hvale za novu lokaciju i drugačiji izgled vašara. Dopalo im se što je vašarište smešteno u jednoj ulici i što je šetalište bilo dovoljno široko i pregledno, tako da se nisu stvarale velike gužve, a roba sa svih tezgi je bila vidljiva i dostupna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.