Foto-galerija Obrazovanje

Тражена занимања на тржишту рада

Сајам „Индекс 2024“ и данас је окупио професоре, студенте, ученике завршних разреда средњих школа. Представљено је више од 40 високообразовних установа из Србије и региона.

Војин Јаковљевић, Туристичка организација Чачак и Мирослав Петковић, помоћник градоначелника

Будући бруцоши могли су из прве руке да сазнају шта их очекује на факултетима које би желели да упишу, али и која занимања су дефицитарна (више тражена) и суфицитарна (мање тражена) на тржишту рада. Као и претходних година, на Сајму „Индекс“ учествовала је и Национална служба за запошљавање – Филијала Чачак.

Мима Зиндовић и Анђелка Маринковић, НСЗ Чачак

– Дефицитарни су стручњаци за информационе технологије, инжењери електротехнике, електронике, грађевине, машинства са одговарајућим лиценцама, математичари, физичари, професори страних језика, лекари одговарајућих специјализација, магистри фармације, биохемичари, рачуновође, возачи теретних возила, медицинске сестре – васпитачи, оператери на ЦНЦ машинама. Тражена су и занимања из области грађевинсрства, угоститељства, графичке делатности. Суфицитарни су дипломирани економисти и правници, инжењери пољопривреде, струковни васпитачи, мастер учитељи, матуранти гиманазије, економски техничари, продавци, бравари, метолостругари – навела је Анђелка Маринковић, саветница за планирање каријере НСЗ Чачак.

Сајам „Индекс 2024“ одрћжан је по 17. пут у Културном центру. Главни орхганизатор је Туристичка организација, а покровитељ Град Чачак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.