Aktuelno Društvo

TURISTIČKA ORGANIZACIJA ČAČKA I ATOMSKA BANJA GORNJA TREPČA NA SAJMU U BERLINU

Turstička organizacija Čačka je zajedno sa Atomskom banjom Gornja Trepča učestvovala na najvećoj berzi industrije turizma u svetu ITB –   Internationale Tourismus Börse  u Berlinu, koja je održana od 8. do 12. marta, a  okupila je više od 10.000 izlagača iz 180 zemalja i regiona.

– Turistička organizacija Čačka, je pored  promotivnog materijala na nemačkom i engleskom jeziku –“ Ovčarsko-kablarska klisura”, “Manastiri Ovčarsko-kablarske klisure”, “Atomska Banja Gornja Trepča”, “Medicinski turizam u Čačku”, “Kulturno-istorijsko nasleđe Čačka”, “Ukusi čačanskog kraja”,  prezentovala i informacije o Saboru trubača u Guči, a tokom Sajma na štandu TO Srbije, emitovan je i promotivni film o Čačku i film koji je snimila nemačka državna televizija Arte, tokom boravka u Čačku i Ovčarsko-kablarskoj klisuri – rekla je Gordana Majstorović, rukovodilac službe za marketing TOČ.

TOC BERLIN

Naglasak na ovogodišnjem Sajmu u Berlinu bilo je predstavljanje medicinskog turizma, pa je tako i Čačak prezentovao svoje medicinske kapacitete, a naročito se istakla Atomska banja Gornja Trepča. Sajmu je prisustvovao i  državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović, sa kojim su predstavnici Udruženja doktora stomatologije održali sastanak.

– Jedna od aktuelnih tema je promocija medicinskog turizma Srbije u instranstvu, kao i mogućnosti i uslovi koji su na raspolaganju u Čačku.  Brošuru “Medicinski turizam u Čačku”, koja predstavlja referentne ordinacije, na predlog Udruženja privatnih doktora  medicine i stomatologije, dr Mahmutović je ocenio kao izuzetno važnu i kvalitetnu publikaciju koja je značajna u promociji ovog segmenta turizma – rekla je Gordana Majstorović. Ona je naglasila da su dogovoreni dalji koraci u intenziviranju promocije medicinskog turizma i sastanak sa Udruženjem privatnih doktora medicine iz Čačka, kako bi što veći broj ordinacija konkurisao za dobijanje “marke kvaliteta”, koju će radni tim Ministarstva zdravlja dodeljivati ordinacijama za ispunjenost standarda u pružanju usluge. To će kasnije uticati i na promociju medicinskog turizma u inostranstvu koju će podržati država.

Doktorka Lidija Obradović iz Atomske banje Gornja Trepča je istakla da ova je ova banja stalni učesnik ovakvih sajmova, a naročito ovog u Nemačkoj, jer je 30 odsto pacijenata banje iz inostranstva, tako da Atomska Banja Gornja Trepča ima veliki interes da se prezentuje na stranom tržištu.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.