Društvo

U BALUZI ASFALTIRAN KRAJ GLAVNOG SEOSKOG PUTA, OSTAJE PROBLEM FEKALNE KANALIZACIJE

Gradsko rukovodstvo, na čelu sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem danas je posetilo Mesnu zajednicu Baluga u kojoj je asfaltiran poslednji deo glavnog seoskog puta. Investiciju od deset miliona dinara finansirala je Vlada Republike Srbije, preko Javnog preduzeća „Putevi Srbije“. Meštanima Baluge, još uvek ostaje akutni problem loša fekalna kanalizacija, ali gradonačelnik obećava da će i on uskoro biti rešen.

Oko 800 metara glavnog seoskog puta u mesnoj zajednici Baluga je asfaltirano i na taj način ovaj deo Čačka, uz nedavno obnovljen i renoviran Dom, se sve više infrastrukturno uređuje.

Mesna zajednica Baluga na ovaj način je bar jedan korak bliže gradu infrastrukturno. Biće realizovani i oni projekti koje smo dogovorili sa gradonačelnikom, a to je pre svega rešenje problema fekalane kanalizacijae. Kada su malo obilnije padavine, ona se izliva i fekalije plave domaćinstva. Takođe, u dogovoru sa gradonačelnikom, trebalo bi da poboljšamo i uličnu rasvetu. Trebalo bi postaviti još oko 50 sijalica, tako da i ti građani imaju uličnu rasvetu, posebno deca, koja dolaze iz škole u popodnevnim satima – rekao je predsednik MZ Baluga Slavko Bogosavljević.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je potvrdio da će problem fekalne kanalizacije u Baluzi, ali i u drugim seoskim područjima biti rešen.

-U dosta seoskih mesnih zajednica imamo problemn sa fekalnom kanalizacijom, ali nam je prioritet u prethodnim godinama bilo pre svega, vodosnabdevanje. Vlada Rebublike Srbije, kroz nacionalni investicioni plan će obezbediti veliki novac. Naravno, na nama je da uradimo kvalitetne i dobre projekte i da mi kao lokalna samouprava obezbediomo deo učešća. Na tajk način ređićemo kvalitetno problem fekalne kanalizacije – reko je Todorović.

Prema rečima predsednika MZ Slavka Borisavljevića, Baluga će za neku godinu biti, što i zaslužuje, urbana sredina, koja broji oko 150 domaćinstava, sa oko 600 meštana, koji se uglavnom bave povrtarstvom. Borisavljević je naglasio da je ovo jedna od retkih mesnih zajednica gde omladina ostaje u selu i da je u poslednje dve godine dobila više od 20 novorođenčadi.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.