Društvo

MIHAJLOVIĆ: ZA 15 DANA OČEKUJE SE POČETAK IZGRADNJE MORAVSKOG KORIDORA

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je da očekuje da komercijalni ugovor sa strateškim partnerom za izgradnju Moravskog koridora, konzorcijumom Behtel-Enka, bude usvojen naredne sedmice na sednici Vlade Srbije, a da zatim uskoro otpočnu i radovi, na deonici kod Kruševca.

“Juče je u pregovorima usaglašen komercijalni ugovor za ovaj projekat i očekujem da najpre u ponedeljak predlog ugovora bude na radnoj grupi Vlade, a u četvrtak i na sednici Vlade, gde će, nadam se, biti i usvojen. Pripremljena je lokacija za otpočinjanje radova, na deonici kod Kruševca, i očekujemo da radovi počnu za 10 do 15 dana”, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je reč o veoma važnom infrastrukturnom projektu koji će povezati oko 500.000 ljudi u centralnoj Srbiji, gradove Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak.

Mihajlović je dodala i da će 18. decembra biti puštena u saobraćaj deonica auto-puta “Miloš Veliki”, od Surčina do Obrenovca.

“Ponosna sam na taj projekat, ova vlada ga vodi praktično od početka, radovi su započeti 2017, a biće završeni u decembru, pre isteka ugovornog roka u januaru 2020. godine”, zaključila je Mihajlović.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.