Dragačevo

U Dragačevu poplava oštetila dva mosta, nekoliko domaćinstava i hektare obradivog zemljišta

Nekoliko poplavljenih domaćinstava i desetine hektara obradivog zemljišta, kao i dva oštećena mosta bilans su poplava, koje su usled obilnih padavina u utorak popodne, zadesile Dragačevo.

Tijnska reka je brzo nadošla pa se Radmila Radonjić iz Turice u poslednji trenutak evakuisala iz svog domaćinstava.

U izjavi ageciji MNA ona je rekla da su joj poplavljeni kuća, kao i pomoćni objekti.


“Komšija je došao i rekao da nadolazi voda, ja sam povremeno odlazila do reke i gleda. Ušla sam u kuću, voda je grunula na vrata i u roku od 10 minuta sve je bilo poplavljeno. Pomogao mi je nešto sklanjati, ali nismo uspeli mnogo”, ispričala je Radonjić.

Voda je nosila sve pred sobom, a pričinjena šteta je velika. Radonjić kaže da su i prethodnih godina bile poplave, ali da ovakvu nije zapamtila. Velika šteta pričinjena je na putevima i mostovima u tom kraju.

“Na putu Guča-Lučani preko Tijanja oštećen je most koji smo jutros srušili kako se ne bi sam urušio i u toku dana nastavljamo radove na tom putnom pravcu gde ćemo postaviti cevaste propuste kako bi se normalizovao saobraćaj”, izjavio je direktor preduzeća “Dragačevo Putevi” Milija Milenković.

Reka je oštetila još jedan most, a čija sanacija je u toku. On kaže da su sve raspoložive ekipe na terenu i dežiraju 24 sata.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović, rekao je da je reka Dragačica poplavila prostorije Elektrodistribucije u Guči.

“Pošto se u ovom trenutku izvode radovi na održavanju vodotokova prvog reda i prisutne su ekipe iz Požarevca, delimično očišćeno korito Dragačice sprečilo je plavljenje srednje škole koja se prošle godine našla pod vodom”, naveo je Dolović.

Prema njegovim rečima, poplavljena su tri stambena objekta u Turici i jedan u Puhovu.

“Komisije su na terenu, procenjuju štetu i u narednom danima ćemo odlučiti kako ćemo tim ljudima pomoći”, naveo je Dolović.

On je naglasio da su svi kanali bili očišćeni, ali da se za kratko vreme na Dragačevo sručilo oko 50 litara vode po metru kvadratnom.

“Reka Bjelica je ostala u svom koristu i sistem zaštite od poplava u Đeraću i Dljinu je u potpunosti pokazao svoju pravu funkciju. Dokaz je i da u donjem delu opštine neme nijedan poplavljeni stambeni i pomoćni objekat”, objasnio je Dolović.

Dolović je rekao da će se lokalna samouprava obratiti za pomoć resornom ministarstvu, kao i preduzeću Putevi Srbije.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.