Kulturni vodič

U GALERIJI „NADEŽDA PETROVIĆ“ FILMOVI SA FESTIVALA „ALTERNATIVE FILM&VIDEO“

U ponedeljak, 28. oktobra u 20 časova, u Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“, biće prikazani nagrađeni filmovi sa prošlogodišnjeg festivala “Alternative film&video“. Pored nagrade “Sonja Savić“, umetničke rezidencije za nagrađenog autora/ku, ova projekcija predstavlja nastavak saradnje između UG “Nadežda Petrović“ i Doma kulture Studentski grad (Akademskog filmskog centra).

Za sve ljubitelje autentičnog alternativnog filmskog izraza i ove godine od 11. do 15. decembra u Domu kulture “Studentski grad“ na Novom Beogradu, biće održano novo izdanje festivala Alternative Film/Video. O najboljim filmovima 2018. godine odlučivao je međunarodni žiri u sastavu – Gerald Veber (Austrija), Gordana Nikolić (Srbija) i Skot Barli (Velika Britanija). Tročlani žiri je uvrstio sledeće filmove na Listu značajnih ostvarenja festivala, koju možete pogledati kao uvod u ovogodišnje izdanje:

1. Imperijalna dolina/Empire Valley, r. Rayan Ermacora, Kanada, 2018.
2. Bar na Majorci/A Bar on Majorca, r. Marian Mayland, Nemačka, 2017.
3. Pivot/Pivot, r. Maki Satake, Japan, 2017.
4. Scipionovi slonovi/Scipio’s Elephants, r. David Pantaleon&Pilar Aldea, Španija, 2018.
5. druge_slike/the_other_images, r. Iris Blauensteiner, Austrija, 2018.

Program je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije, a ulaz na projekciju je besplatan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.