Grad

Отворен Природњачки центар у Овчар Бањи

Председница Владе Србије Ана Брнабић, министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић, министар грађевине Томислав Момировић и градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас су отворили Природњачки центар у Овчар Бањи.

Ирена Вујовић, Ана Брнабић, Милун Тодоровић

У некадашњој школи, која је затворена 2013. године, сада се налази изложбени простор биљног и животињског света из Овчарско-кабларске клисуре, као и део за научна истраживања. Природњачки центар има и образовну и туристичку намену.

– Данас сам у четвртој званичној посети Овчарско-кабларској клисури и Овчар Бањи. Неизмерно сам срећна, видим да се сваки пут нешто мења и да има напретка. Претходних 16 месеци, уложили смо нешто више од 200 милиона динара у развој овог краја. Од фебруара 2021, када је основана Међуресорна радна група Владе Србије за уређење Овчарско-кабларске клисуре, показали смо шта све можемо заједно.

Ово је јединствен пројекат, први пут су заједно радили Влада, министарства, Град Чачак. Најсрећнија сам и када људи који овде живе кажу да су задовољни, јер смо испунили све што смо обећали. У овај део Србије није улагано 60 година… – каже Ана Брнабић, председница Владе Србије. Она је подсетила и да је за ову годину, за развој Овчарско-кабларске клисуре опредељено око 500 милиона динара.

У изградњу и опремање Природњачког центра уложено је око 30 милиона динара.

Претходних месеци је уређено пристаниште на језеру Међувршје, обновљена Железничка станица, изграђен амфитеатар у центру Бање, као и саобраћајнице ка врху Каблара. Урађен је и паркинг поред манастира Благовештење, навео је градоначелник Чачка.

Председница Владе данас се уверила и како сада изгледа пристаниште на језеру Међувршје. На пристаништу је постављен и пројекат за измуљавање језера, вредан скоро 40 милиона евра.

Оно што следи је измуљавање језера, што ће бити урађено у сарадњи са Владом Мађарске, изградња Рехабилитационог центра, стакленог видиковца, саобраћајница и мост – Лучани, водоводне и канализационе мреже, реконструкција пешачких и висећих мостова и Поште у Овчар Бањи…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.