Sport

U SREDU POČINJE ABA 2 LIGA

Posle dvomesečnih priprema i odigranih 12 prijateljskih utakmica, koje je su sve rešili u svoju korist, košarkaši “Borca“ sa nestrpljenjem iščekuju start nove sezone. U sredu, 2. oktobra, u halu kraj Morave dolazi ekipa “Lovćena 1947“.

– Biće to duel dve ekipe koje se dobro poznaju, jer obe igraju u gotovo istim sastavima kao i u prethodnoj sezoni. Ipak, igra se na našem terenu i oni tu nemaju šta da traže, jer mi moramo da nastavimo sa praksom da u Čačku gostujućim ekipama ne dozvolimo osvajanje bodova. Očekujem punu halu i da uz pomoć navijača prvu utakmicu odigramo kako treba i pobedom startujemo u novoj sezoni, što je jako bitno – izjavio je kapiten “Borca“ Uroš Čarapić.

Ovo će biti i prva zvanična utakmica na kojoj će domaće košarkaše sa klupe voditi Marko Marinović, a on podseća da su svi susreti sa Nišićanima u Čačku bili neizvesni. Na prvom je igran produžetak, a drugi je rešen u samoj završnici.  

-Zato očekujem jednu dobru utakmicu, a naša prednost je domaći teren na kome smemo dozvoliti nikakva iznenađenja ako mislimo da ostvarimo visok plasman. Naravno, za ostvarenje takvog rezultata biće potrebna i neka pobeda na strani – izjavio je popularni Malina.

Kada je u pitanju nova sezona u ovom takmičenju, trener “Borca“ izbegava da bilo šta prognozira, jer želi da vidi prvo kakav će biti start, ali, kao i uvek, Čačani kreću sa najvećim ambicijama.

 – Trudili smo se da novim igračima Amerikancu Brajsu i Nerandžiću objasnimo šta znači igrati na dva fronta. To nije nimalo ni naivno, ni lako i samo jaki i fizički spremni igrači i ekipe mogu sa uspehom da igraju na visokom nivou oba takmičenja – rekao je Marinović.

Što se tiče sastava ekipe, prvi strateg Čačana smatra da je on sasvim korektan, a formiran je u skladu sa finanijskim mogućnostima, jer je pokazana želja da se angažuju još neki igrači, ali oni su otišli u sredine koje su mogle više da ponude.

– Infomacije sa kojim raspolažemo o našim protivnicima u regionalnom takmičenju nam govore da u ovoj sezoni neće biti tako superiorne ekipe kao što je to bila, protekle godine, “Primorska“. Zato očekujem jedno uzbudljivo takmičenje i pozivam publiku nam u svakoj utakmici pruži podršku, jer je ona ovom timu od izuzetne važnosti – zaključio je Marinović.

Utakmica između “Borca“ i “Lovćena 1947“ počinje u 17 časova. Za odrasle je cena ulaznica 300, a za đake 100 dinara.

                                                                                                           V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.