Društvo Obrazovanje

У СУСРЕТ ВЕЛИКОМ ЈУБИЛЕЈУ

КОНЦЕРТ ПОВОДОМ ДАНА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ “ДР ВОЈИСЛАВ ВУЧКОВИЋ”

Дан Музичке школеДр Војислав Вучковић”, прошлог четвртка, 20. октобра, обележен је концертом у великој сали Дома културе. Публици су се представили ученици Основне и Средње музичке школе свих смерова, као и хор и оркестар

Публика је на прошлонедељном концерту Музичке школе “Др Војислав Вучковић” могла да чује дела из периода барока, романтизма, класике, изведена на гудачким и дувачким инструментима, као и на хармоници и клавиру. Чачани су, такође, имали прилику да уживају у извођењу соло певача и хора, уз пратњу школског оркестра. Биле су заступљене све области са свих одсека Музичке школе, нагласила је професорка клавира Маја Протић.

Професорка клавира Маја Протић и ученица Теодора Ушљебрка

Чачанска Музичка школа је прославила 69 година постојања и већ је почела са припремама за велики и значајан јубилеј – седам деценија успешног трајања.  

– Желимо да на прави начин репрезентујемо рад наше школе, наших ученика и професора, као и Град Чачак. Можемо се похвалити и бројем ученика, који из године у годину расте. Ускоро ћемо имати око 700 ученика, у Основној школи, Средњој и у припремном разреду. Ову школску годину обележило је и отворење првог издвојеног одељења Музичке школе у Мрчајевцима. Надам се да ће интересовање за нашу школу и убудуће бити велико – рекао је Јован Тошић, директор Музчке школе “Др Војислав Вучковић”, захваливши руководству Дома културе на уступљеном простору, односно, што је и овог пута омогућило да школа користи велику салу за концерте.

Од оснивања школе, професори су имали у виду значај квалитетног образовања и трудили су се да увек остваре добре резултате. То, наравно, није увек било лако, али ентузијазам и позитивна енергија су били подстицај и за њих и за ученике, наглашава директор. 

– Ученици школе стално учествују на домаћим и међународним такмичењима, где постижу значајне резултате, што доприноси великом угледу наше школе. О томе најчешће говоримо на зваршетку школске године, пред јунске концерте. Сада смо у фази припреме за предстојећа такмичења у току ове школске године, на којима ће наши ученици учествовати са својим професорима – рекао је директор Јован Тошић.

Н. Р.

Фото: Н. Р. и Бус Плус

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.