Društvo Kultura

УЧЕСНИЦИ “ИНТЕРАКЦИЈЕ 2022” НА ПРИЈЕМУ КОД ЗАМЕНИКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Поводом 17. Међународног студентског филмског кампа “Интеракција 2022”, заменик градоначелника Владан Милић данас је угостио део тима и учеснике овог кампа, који свој филм снимају у Чачку. На конференцији за новинаре, која је уследила након пријема, представљен је овогодишњи програм и нови садржај Фестивала документарног филма “Интеракција 2022”.    

Предраг Живковић, извршни продуцент кампа, подсетио је да је Град Чачак посвећен овом пројекту од самог оснивања, 2006. године и захвалио на досадашњој подршци:  

– Надам се да ћемо у годинама које долазе ту сарадњу интензивирати и продубити још више, односно, потврдити неку врсту стратешког партнерства нашег пројекта и Града Чачка. Мислим да је “Интеракција” заиста заживела у овој средини и да доприноси међународној афирмацији, како Чачка, тако и осталих градова који учествују у пројекту, Пожеге и Ужица. Драго ми је да ове године у Чачку имамо, поново, сјајну екипу младих људи, који већ снимају филм.

Заменик градоначелника Владан Милић, гостима је пожело успешан рад и леп боравак у Чачку:  

– Драго ми је да, захваљујући Дејану Петровићу и Пеђи Живковићу, поново можемо да угостимо студенте филмских уметности, који долазе из разних крајева света. Ове године имамо госте из Аргентине, Шведске, са Кубе, из Индије, а ту су и наши студенти. Верујем да ће филм који они снимају у Чачку приказати живот једног обичног човека, приближити нашу традицију њиховим погледима и, наравно, упознати колеге из Србије са традицијом и начином живота у њиховим земљама. То пројекат омогућује свих ових година. “Интеракција” се труди да нам доведе талентоване студенте из свих крајева света, а Град Чачак има обавезу да помогне финансијски и логистички, како би овај пројекат наставио своју традицију и у будуће и привукао још више публике.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.