Dragačevo

UDRUŽENJE „DRAGAČEVSKO SUNCE“ PLANIRA NOVE AKCIJE

USKORO LIKOVNE RADIONICE ZA DECU

Udruženje „Dragačevsko sunce“ planira da u narednih mesec dana organizuje dve nove aktivnosti, a reč je o organizovanju likovne radionice za mališane i dopremanju 3.000 knjiga i lektira za edukaciju dece i mladih. Ova druga akcija biće realizovana u saradnji sa udruženjem gradjana „Centar za afirmaciju umetnosti“ iz Novog Sada.

– Cilj našeg udruženja je da se stvore bolji uslovi za razvoj i napredak Guče i Dragačeva, da se otvore nova radna mesta i zadrži stanovništvo. Dragačevski kraj ima velike potencijale, koji još uvek nisu u dovoljnoj meri iskorišćeni, recimo u seoskom i sportskom turizmu, kao i poljoprivredi… Moramo da zainteresujemo decu da više čitaju, jer su edukacija i knjiga veoma važne u ovim vremenima društvenih mreža i modernih tehnologija. Naše udruženje nastavlja svoj rad sa velikim enuzijazmom, a polet nam daju uspešne akcije koje ostavljamo za sobom, odnosno dobar odziv gradjana, što za nas predstavlja razlog više da još bolje radimo – kaže Nikola Janković, predsednik udruženja „Dragačevsko sunce“.

Da podsetimo, udruženje „Dragačevsko sunce“ iz Guče se bavi sportskim, humanitarnim i ekološkim aktivnostima. Reč je o mladom udruženju, koje će 2. oktobra napuniti tek četiri meseca od svog osnivanja, a već je svojim radom uspelo za sobom da ostavi neki značajniji trag.
V. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.