Kultura Kultura

УДРУЖЕЊЕ „ИРМОС“ ОВОГ ЛЕТА: ХОРСКА СУСРЕТАЊА

УДРУЖЕЊЕ „ИРМОС“ ОВОГ ЛЕТА

ХОРСКА СУСРЕТАЊА

-Чачак и Моравички округ у домену високе културе до сада нису имали манифестацију која ће бити од републичког и интернационалног значаја, манифестацију која ће се бавити извођењем и проучавањем српске хорске духовне музике. Идеја удружењеа је и да да допринос децентрализацији високе културе у нашој земљи и наш град са Овчар Бањом и свим њеним лепотама стави у фокус – каже за „Глас“ вероучитељ Ирена Чоловић, суоснивач и руководилац Удружења „Ирмос“ заједно са Немањом Милетићем.

Манифестација “ Хорска сретања“ одржава се у периоду од 19. до 25. јула у Чачку и Овчар Бањи. Програм подразумева две целине, радну, која је намењена полазницима, хористима, појцима, диригентима. Други део програма предвиђен је за публику и он обухвата низ предавања и Завршни концерт полазника „Хорских сретања“.
Ове године пријавило се 28 учесника и они ће свакодневно, током манифестације боравити у Овчар Бањи, у Планинарском дому, где ће имати интензивне хорске пробе. Поред тога, учествоваће на богослужењима у манастирима и упознати се са лепотама Овчарско-кабларске клисуре. Круна њиховог рада биће Завршни концерт, под диригентском палицом госпође Даниеле Ивановић из Београда, 25. јула у 19 сати у Храму Светог кнеза Лазара на Љубићу.
Други део програма обухвата предавања која су намењена чачанској публици и полазницима манифестације. Организатори су се потрудили да програм буде разноврстан и да обухвати многе аспекте у очувању нашег идентитета.
Програм је отворен разговором са Зораном Костићем Цанетом, фронтменом групе „Партибрејкерс“, који је одржан у понедељак и наставља се током целе седмице, истиче Ирена Чоловић.
Пројекат је добио финансијску подршку Министарства културе и информисања и Града Чачака, а биће реализован и захваљујући донацијама појединаца и предузећа.
Удружење „Ирмос“ позива чачанску публику да испрати програм ове јединствене манифестације.
З. Л. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.