Dragačevo

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U OPŠTINI LUČANI

Ukida se vanredna situacija na teritoriji opštine Lučani, koja je bila na snazi od šestog jula, odlučeno je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u Lučanima.Odluka o ukidanju vanredne situacije doneta je nakon razmatranja izveštaja o epidemiološkoj situaciji, u vezi sa epidemijom izazvanom virusom KOVID-19, na teritoriji Opštine Lučani u kojoj se navodi da na teritoroji opštine trenutno nema zaraženih korona virusom, osim jednog pacijenta za koga se očekuju rezultati završnog testa, a koji je virus preležao.

Op[tina Lučani, foto Radio D Lučani

Štab navodi se da preventivne mere donete od strane Republičkog i Opštinskog štaba za praćenje i preduzimanje mera ostaju na snazi i podrazumevaju držanje fizičko-socijalne distance na otvorenom gde je to moguće, a ukoliko nije – obavezno je nošenje zaštitne maske.

Kada je reč o organizovanju slavlja i drugih okupljanja, dozvoljeno je da maksimalno 30 ljudi boravi u zatvorenom prostoru. Radno vreme ugostiteljskih i drugih objekata, koje je bilo skraćeno zbog uvođenja vanredne situacije, ograničava se do 23:00, a objektima sa baštama do jedan sat posle ponoći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.