Grad

Uključite se u akciju „Neka se svako dete raduje Božiću“

Ove godine po deveti put u Čačku se realizuje velika humanitarna božićna akcija „Neka se svako dete raduje Božiću“. Idejni tvorac i osoba koja je pokrenula ovu akciju je Igor Jerinić u saradnji sa Kolom srpskih sestara – Čačak. Jerinić je svoj san da za Božić, naš najveći praznik kada je svaka porodica na okupu ne sme biti porodica koje sede za praznom trpezom, preneo na Kolo srpskih sestara „Nadežda Petrović“ – Čačak, a realizaciji ove akcije pridružili su se i Udruženje „Vesela družina“ – Čačak i Udruženje „Red zmaja žena Srbije – Svod“ – Čačak.

Akcija je počela10. decembra i traje do 5. januara 2021.

Podela paketa će biti 5.januara 2012. u prostorijama Kola srpskih sestara Nadežda Petrović u Čačku, u skladu sa propisanim kovid merama zbog izbegavanja gužvi radi zaštite građana.

Akcija se ove godine sprovodi pod sloganom:BUDI ČOVEK NE SAMO U DOBA KORONE“

-Cilj akcije je da se za siromašnu decu obezbede božićni paketići sa hranom slatkišima i igračkama, a za porodice koje su u stanju socijalne potrebe, višečlane porodice i pojedinim penzionerima koji imaju male penzije obezbede paketi hrane i sredstava za higijenu. Namera nam je da na ovaj veliki hrišćanski praznik ne bude porodica koje sede za praznom trpezom. Devetu godinu se okupljamo sa ciljem da našim sugrađanima koji se nalaze u teškoj ekonomskoj situaciji pomognemo i ulepšamo praznike – kažu organizatori.

Spiskove sa najugroženijim čačanskim porodicama obezbedila je Humanitarna organizacija „Kolo srpskih sestara Nadežda Petrović“. Ovo je najveća akcija ovog tipa koja se održava u moravičko-raškom regionu. Prošle godine podeljeno je 2000 paketa.

-Ove godine korona je zakucala na svačija vrata. Gladnih je svakim danom sve više. Imamo uvećani broj Ijudi kojima je potrebna pomoć pa tako imamo potrebu za većim brojem paketa. Vreme je da zakopamo ratne sekire, zaboravimo sve sukobe, i udružimo se za sveopšte dobro. Božić je vreme praštanja. Svojim radom želja nam je da probudimo empatiju i ujedinimo ljude i kompanije oko ovog plemenitog cilja, da je omasovimo i uključimo što više društvenoodgovornih kompanija i pojedinaca – ističu organizatori.

KAKO SE VI MOŽETE UKLJUČITI?

U ovogodišnjoj, kao i u proteklim akcijama, sredstva će se prikupljati među poslovnim subjektima, odnosno kompanijama u hrani, sredstvima za higijenu, slatkišima, igračkama, novcu i uslugama kao i među građanima. Cilj ove akcije je da kroz masovnu solidarnost prikupi što veću količinu donacija, dok visinu i vrstu poklona određuju sami donatori. Akciju podržavaju građani, ali i veliki broj čačanskih preduzetnika i kompanija.

Kompanije i fizička lica se u akciju mogu uključiti:

  • donacijom proizvoda ( hrana, sredstva za higijenu, slatkiši, igračke ) koju možete doneti u prostorije Kola Srpskih Sestara u ulici Cara Lazara 33, Čačak
  • uplatama na žiro račun 155 – 24079 – 38 Halk Banka, sa naznakom da je za BOŽIĆNU HUMANITARNU AKCIJU.

Kontakt osobe
Igor +381 60 202 46 24 – idejni tvorac humanitarne akcije i glavni organizator Bojana +381 348 9000 – predsednica Kola srpskih sestara „Nadežda Petrović“, Čačak Tanja +381 63 687 213 – PR manager (socialne mreže i odnosi sa javnošću)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.