Grad

Umesto Vukajlovića u JP „Gradac“ v.d. direktora Nebojša Jelušić

Komisija za kadrove i mandatno imunitetska pitanja predložila je da se do izbora direktora Javno komunalnog preduzeća za grejanje “Čačak” za vršioca dužnosti imenuje Danko Ćalović, a Javnog preduzeća „Gradac“, Nebojša Jelušić.

Odbornici će raspravljati i o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.U predlogu odluke piše da je radno vreme ugostiteljskih objekata od 06.00 do 24.00 časa, a petkom, subotom, uoči i na dan državnog praznika do 02.00 časa narednog dana.

Ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama kolektivnog stanovanja, osim u ulicama Župana Stracimira, Gradsko šetalište i Kuželjeva, mogu da rade od 06.00 do 23.00 časa, a petkom i subotom od 06.00 do ponoći.

Radno vreme ugostiteljskih objekata na železničkoj i autobuskoj stanici, ugostiteljskih objekata u okviru benzinskih pumpi, kao i ketering objekata je 24 sata dnevno.

Na dan 31. decembra, 1, 2. i 13. januara ugostiteljski objekti mogu utvrditi duže od radnog vremena propisanog odlukom.

Novčanom kaznom od 150.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako na ulazu u ugostiteljski objekat ili na drugom vidnom mestu ne istakne radno vreme ugostiteljskog objekta koje je usaglašeno sa ovom odlukom ili se ne pridržava propisanog radnog vremena.Kazne se kreću od 25.000 do 75.000 dinara.

Za člana Komisije za ravnopravnost polova i podršku porodici, umesto Gordane Marijanović, predložena je Arija Vučurović.

Predloženo je da se za članove Saveta za zdravlje izaberu epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Aksentije Tošić, specijalista interne medicine u bolnici Ivana Lazović i predstavnik Društva za borbu protiv šećerne bolesti “Diabetes Melitus” Biljana Vasojević.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.