G.Milanovac Region

Усвојен Предлог одлуке о буџету за 2023. годину: Изградња затвореног базена и новог вртића, највеће инвестиције


На јуче одржаној седници општинског већа већници су разматрали 17 тачака дневног реда међу којима се као најзначајнија ставка издвојио Нацрт и Предлог Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2023. годину који ће износити 2.103,780,000 динара. Према речима председника Ковачевића, ово је развојни буџет за Општину Горњи Милановац, с обзиром на то да су највећа средства одвојена за капиталне инвестиције, као што су изградња затвореног базена и нове зграде ПУ „Сунце“ која ће се налазити код постојећег објекта број 3 у Невадама и која ће примити 250 малишана.


– Овај износ буџета, који је, иначе, највећи до сада, даје нам могућност да на прави начин изнесемо све инвестиције у наредне три године. Ми смо расписали набавке за изградњу затвореног базена, који би требало да буде завршен у року од 13 месеци, а да општински буџет кроз три године исплати све своје обавезе према извођачу радова. По истом принципу ћемо расписати и набавку за изградњу вртића, с тим што очекујем да ћемо део средстава добити и од ресорног Министарства. Следећи корак нам је захтевање проширења кадровског плана како бисмо имали довољно васпитача и помоћног особља за тај нови објекат – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.
Такође, на данашњој седници размотрена је и одлука Надзорног одбора ЈП „Рзав“ о утврђивању цене воде за 2023. годину, где је на Координационом телу донет закључак да се Јавном предузећу „Рзав“ од 1. јануара дозволи подизање цене према јавним комуналним предузећима. Цене ће бити увећане за непуна два динара, односно за 16,5 посто.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.