Borac
Sport

UTAKMICA ZA INFARKT

18077070_10155151342253363_1978596751606560423_oUTAKMICA ZA INFARKT

Nakon puno grešaka sa obe strane i brojnih preokreta i produžetka važna pobeda Borca protiv Dinamika: 91:87

Piše: Dušan Darijević

Veče pored Morave sa puno uzbuđenja i stresa kakvo se i očekivalo zbog važnosti utakmice za obe ekipe. Pobeda u ovom kolu Dinamiku je mogla doneti sigurnju završnicu u borbi za četvrto mesto u Super ligi i prolaz za ABA takmičenje. Poraz za Borac je mogao značiti samo definitivni potop svih ovogodišnjh snova o ABA ligi. Dovljno da početak bude „naoštren“. Dinamik se bolje snašao u prvoj četvrtini, nametnuo svoju igru u kojoj je dominirao iskusni Marko Čakarević i vodio čak i sa devet poena razlike.

U drugoj četvrtini Borac dodaje gas i pre svega zahvaljujući odličnoj igri Aleksandra Todorovića pravi preokret i vodi na poluvremenu. Sa dobrom igrom Borac nastavlja i u trećeoj četvrtini, a svoje blistave trenutke imaju Radonjić, Nemanja Todorović i iznenađujuće dobar u ovoj utakmici Đoković, koji preuzima vodeću ulogu na parketu, spreman da šutira i pogodi i za dva i za tri poena. Neočekivan pad igre u četvrtoj četvrtini kod Borca, vodeće igrače stiže umor, a svoju dobru rolu pored Đokovića ima i „rezervista“ Čarapić i Milovanović. U ovoj četvrtini kod Dinamika odličan Gavrilović, Amerikanac Bruks i fantastični Marko Čakarević. Rezultat je nerešen i ide se u produžetak. Marko Marinović vodi Borac svojom sigurnom smirenom igrom do pobede. Pored silnih promašenih slobodnih bacanja Borac ipak dolazi do važne pobede, a Dinamik nije iskoristio brojne Borčeve greške i padove u igri. Veliko razočarenje u ovoj utakmici bio je iskusni internacionalac Stevan Nađfeji, cenar Dinamika, koji je brzo zaradio četiri lične i malo toga je stigao da pokaže. Kod Borca je tragičar ovog susreta mogao lako biti iskusni Slobodan Mićić, koji je u važnim trenucima pravio greške. Sve u svemu, dobro se završilo na kraju, zlata vredna pobeda : KK Borac – KK Dinamik 91: 87.
I na ovoj utakmici publika je bila šesti igrač i davala silnu podršku svom voljenom klubu. Na početku utakmice hiljadu i po prisutnih zdušno je pozdravilo u svečanoj loži Aleksu Avramovića, najboljeg igrača Borca i MVP-a KLS u prošloj sezoni, a sada igrača italijanskog Varezea.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.