Grad

ВАТРОГАСЦИ-СПАСИОЦИ СЕ ДРУЖИЛИ СА ЧАЧАНИМА

Прослава Дана Сектора за ванредне ситуације настављена је и ове седмице. На још један празник, Малу Госпојину, показали су Чачанима на Градском тргу део опреме које имају и оно што је највредније, младе и искусније ватрогасце – спасиоце Одељења за ванредне ситуације Чачак, Лучани, Горњи Милановац и Ивањица. Извели су још једну вежбу спремности. Показали су како би гасили пожар у Дому културе и евакуисали људе који нису успели да се извуку из ватрома захваћеног објекта.

Ватрогасци спасавају људске животе, не само у случају пожара, него и свим другим нежељеним околностима, поплавама, земљотресима, саобраћајним несрећама. За ефикаснији рад, неопходна им је добра опрема, као и људство. Одељење за ванредне ситуације у Чачку, Лучанима, Ивањици и Горњем Милановцу има 90 ватрогасаца-спасилаца. Међу њима и две девојке.

– Пришао ми је један Чачанин, пензионер, и питао: ”Јесу ли ово ваши момци и опрема?” И ово његово питање указује на то у ком се правцу последњих година развијао Сектор за ванредне ситуације. Подсетили смо грађанима шта све радимо – навео је Милан Ерић, начелник Одељења за ванредне ситуације.

– Показали смо тек део опреме за гашење пожара и реаговање у ванредним ситуацијама – напоменуо је Боривоје Гачић, командант  Ватрогасно-спасилачког батаљона Чачак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.