Kultura Kultura

ВЕЧЕРАС премијера монодраме о животу Надежде Петровић, под називом ,,Ненаписана писма”

Данас је у Уметничкој галерији ,,Надежда Петровић” одржана конференција за медије поводом вечерашње премијере монодраме о животу Надежде Петровић, под називом ,,Ненаписана писма”, по тексту Милкице Милетић, а у извођењу глумице Народног позоришта из Београда Вање Милачић. Представа ће бити изведена на великој сцени Дома културе, почиње у 20 часова, улаз је слободан.
Монодрама је уприличена поводом обележавања 148 година од рођења наше велике сликарке, а као један од пратећих сегмената изложбе ,,Златном руком и сребрним српом” – Етнографски предмети Париског атељеа Надежде Петровић.
,,Ненаписана писма” је режирала Наташа Радуловић, у продукцији Градског позоришта Чачак, у сарадњи са београдском кућом FAME Solutions. Сценографију је урадила Марија Лукић ,,Shabby Chic Design“ из Чачка, костим Марта Чкоњевић, студенткиња на дизајну и обликовању текстила на универзитету у Љубљани, а оригиналну музику написала је Ана Крстајић, креативни амбасадор националне платформе Србија Ствара, док дизајн потписује Ана Крбањевић дизајнерка из Београда. Инспицијент представе је Сања Мимица.
Представа је реализована уз помоћ Града Чачка, Туристичке организације Чачка, Уметничке Галерије „Надежда Петровић“, Националне платформе Србија Ствара и Дома Културе Чачак.

Извор: Уметничка галерија ,,Надежда Петровић”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.