Društvo

Veliki broj bolesnika koji zahtevaju kiseonik

Sistem je prenapregnut do krajnjih granica, a priliv bolesnika, pre svega teških, koji zahtevaju kiseoničku terapiju i bolničko zbrinjavanje, ogroman je, ukazao je danas direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović, prenosi Tanjug.


„Iz dana u dan se ta cifra menja, nekad je malo manja, nekad nešto veća, ali je broj suviše veliki“, rekao je Stevanović i dodao da su angažovani svi mogući kapaciteti, a da se, istovremeno, ne ugroze i nekovid bolesnici.


Stevanović je rekao i da se svakog dana preraspodeljuju pacijenti, iz gotovo svih zdravstvenih centara, a ne samo iz Beograda, u druge zdravstvene centre, na postojeća slobodna mesta, shodno težini kliničke slike i mogućnosti lečenja i nege.


„Trudimo se da svakom pacijentu obezbedimo mesto, da svako bude primljen i da dobije terapiju u skladu sa težinom kliničke slike“, rekao je Stevanović.

On je ponovo zamolio sve da poštuju mere, jer ovu situaciju, ističe, možemo da pobedimo samo zajedno.

„Da prihvatimo da je virus tu, da upravlja našim životima i sistemom, a mi možemo malo još da kormilarimo u tome. Kada broj obolelih bude preveliki, ako ne smanjimo širenje zajedničkim naporima, nećemo više ni to mohi da radimo“, upozorio je Stevanović.

Apelovao je posebno na sve one koji, kaže, ne veruju da virus postoji i da se dešava nekom drugom.

„Dešava se nama, danas, ovde. Molim vas, poštujte mere“, poručio je Stevanović.

Izvor: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.