Društvo

VIŠE STOTINA POTROŠAČA U MORAVIČKOM OKRUGU I DALJE BEZ STRUJE

Nekoliko stotina potrošača na području Moravičkog okruga i dalje je bez električne energije. Zbog olujnog vetra od pre nekoliko dana bez jedne faze je i dalje oko 500 domaćinstava na području Čačka, rečeno je agenciji MNA u Elektrodistribuciji.

Na području Ivanjice bez električne energije je oko 300 potrošača, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

Zbog visokog snega i jednog broja neprohodnih puteva, ekipe Elektrodistribucije se prevoze na motornim sankama.

U višim predelima gornjomilanovačkog kraja još uvek postoje neprohodni putevi, ali bi do kraja dana i oni trebalo da budu očišćeni od snega. Neprohodno je do pojedinih zaseoka u Gojnoj Gori, Bogdanici, Gornjim Branetićima.

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu, Milorad Dimitrijević, kaže za MNA da je bez struje još uvek nekoliko desetina domaćinstava i da su ekipe na terenu.

“Kvarovi su na niskonaponskoj mreži, a bez električne energije je par desetina domaćinstva i nadam se da će je do kraja dana dobiti. Olujni vetar je u Vraćevšnici oborio šest, sedam bandera koje će u kratkom roku biti zamenjene”, rekao je on.

Dimitrijević dodaje i da je iz jedne trafo stanice prethodnih dana ukrademo ulje, zbog čega je jedan broj domaćinstava ostao bez struje.

Na području Dragačeva problema sa strujom je bilo u sredu i četvrtak, ali su svi kvarovi za kratko vreme otklonjeni, izjavio je predsednik opštine Milivoje Dolović.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.