Aktuelno Društvo

ВРЕДНА ДОНАЦИЈЕ РОТАРИ КЛУБОВА ЧАЧАНИМА

ЗА ШКОЛЕ ДРОНОВИ, ИТ ОПРЕМА И МОБИЛИЈАР ЗА ВРТИЋ „МАЛИ КАПЕТАН“, А ЗА PSR ЛАБОРАТОРИЈУ 149 ХИЉАДА ДОЛАРА

Представници Ротари клубова из Чачка, Сремске Митровице и Бора данас су у скупштинској сали Града Чачка донирали дронове за 15 основних школа из Чачка, Горњег Милановца, Лучана и Ивањице. Дронове су преузели директори школа, а представнике Ротари клуба поздравили су заменик градоначелника Чачка Владан Милић и помоћник градоначелника за друштвене делатности Мирослав Петковић. Иначе, ову акцију је покренуо Ротари клуб из Сремске Митровице, који је обезбедио 120.000 долара за набавку 670 дронова за школе у Србији.

-Пре две године, као пилот пројекат ове акције, Ротари клуб Чачак је донирао седам дронова. Позитивна искуства наставника информатике допринела су да се ова акција настави на територији Моравичког округа. Школе ће на овај начин омогућити практичну наставу из информатике ученицима петог и шестог разреда – рекао је Ненад Тутуновић, председник Ротари клуба Чачак.

Носилац другог пројекта је Ротари клуб Бор, који је донирао 68.000 долара за опремање вртића у Србији ИТ опремом и мобилијаром. У Чачку је опремљен вртић „Мали капетан“.

-Веома смо поносни на дугогодишњу сарадњу локалне самоуправе са Ротари клубом, њихову бригу о нашем друштву у целости, а нарочито према нашим најмлађим суграђанима. Захваљујући овој донацији, малишани у вртићима, али и наши основци, имају могућност да више науче о информационим технологијама у ери дигиталног доба у коме живимо – рекао је заменик градоначелника Владан Милић.

Представници Ротари клуба су нагласили значај пројекта „Стоп Ковид 19“.

-Данас је најзначајнији заједнички пројекат Града и нашег клуба, а то је изградња и опремање PSR лабораторије Завода за јавно здравље Чачак. Ротари клуб Чачак је за набавку лабораторијске опреме определио и донирао 149.000 долара – рекао је Тутуновић.

У име локалне самоуправе, помоћник градоначелника Мирослав Петковић захвалио је представницима Ротари клуба на ово вредној донацији.

-Брига о здрављу и борба свих нас против епидемије је од немерљивог значаја, како бисмо сви били заштићени. Зато је донација лабораторијске опреме за модернизацију нашег Завода за јавно здравље поклон од непроцењиве вредности. Град је обезбедио све потребне дозволе и финансијска средства, како би изградња почела у најкраћем могућем року – рекао је Петковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.