Grad

ZAPOČETA REKONSTRUKCIJA HOLA ISPRED SALE GRADSKOG PARLAMENTA

ZA PLANIRANE RADOVE 100.000 DINARA

Početkom ove nedelje započeta je rekonstrukcija hola ispred sale Skupštine grada (SG). Nakon završetka predviđenih radova, taj prostor će biti daleko funkcionalnije iskorišćen, jer će u njemu biti smeštene dve kancelarije, predviđene za rad odbornika, gradskih većnika i narodnih poslanika.

DSCN1131 (1)Kako navodi predsednik SG Igor Trifunović, nove kancelarije će služiti za prijem građana. Tokom proleća će biti završena i rekonstrukcija krova, koji je u vrlo lošem stanju.

– Prostor hola je do sada bio neiskorišćen. Naša ideja je da se ovde obezbedi adekvatan prostor za članove Gradskog veća, odbornike i narodne poslanike. Smatramo da odbornici zaslužuju mesto u zgradi lokalne samouprave, gde će moći da primaju građane i razrešavaju njhove probleme. Rekonstrukcija hola će trajati 15 dana. Vrednost predviđenih radova je 100 hiljada dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta, sa pozicije tekućeg održavanja. Rekonstrukcija oštećenog krova će koštati oko 800 hiljada dinara. Radovi će biti započeti na proleće, nakon sprovedene javne nabavke. Međutim, rekonstrukcija skupštinske sale će sačekati neko bolje vreme, jer Grad trenutno ne može da izdvoji oko milion evra, na koliko su procenjeni radovi. Lokalna samouprava će pokušati da obezbedi deo neophodnih sredstava za te namene od Republike, kroz projekte energetske efikasnosti, kao i iz pretpristupnih fondova EU- kaže predsednik SG.

DSCN1132Iako će rekonstrukcija sale gradskog parlamenta morati da sačeka neko drugo vreme, odbornici će, kako je i najavljeno, uskoro dobiti laptopove, čime će biti ostvarena velika ušteda u gradskoj kasi.
– Do kraja meseca se očekuje raspisvanje javne nabavke za kupovinu računara. Odbornici su se žalili da su stolovi u skupštinskoj sali uski da bi se na njma držali laptopovi, ali i za to imamo rešenje. Postoje dodaci koji će biti montirani na klupe. Za kupovinu računara je opredeljeno četiri miliona dinara. Inače, tokom četvorogodišnjeg mandata na štampanje materijala se utroši čak deset miliona dinara – kaže Trifunović i objašnjava da će odbornici moći da koriste elektronsku dostavu materijala odmah nakon nabavke računara, jer su obezbeđeni svi neophodni uslovi za to – urađene su električne instalacije i već je uvedena WiFi mreža.

Оставите одговор