Фото: Мима Зиндовић
Društvo

ЗАПРАШИВАЊЕ КОМАРАЦА У ПЕТАК

Одложено сузбијањe одраслих форми комараца третманом са земље на територији града Чачка биће обављено у петак, 3. септембра, у времену од 18 до 21 сат.  Према најавама метеоролога временски услови тога дана ће бити готово идеални (температура, влажност ваздуха, ветар). Користиће се препарати AQUA K-OTHRINE и DELTASECT 1,2 ULV, који су нешкодљиви за људе и топлокрвне организме. 

Фото: Мима Зиндовић
Фото: Мима Зиндовић

Упозоравају се пчелари да у наведеном периоду предузму све неопходне  мере за заштиту пчела. Ако пчеле није могуће изместити из зоне третмана, неопходно је предузети следеће радње: ноћ пре третмана пчеле треба затворити, вентусе на кошницама оставити отворене, испод поклопне даске у хранилице сипати чисту пијаћу воду, полетиште сузити решетком да би се спречило излетање пчела, ујутру након третмана полетне даске опрати чистом водом.

Запрашивање ће вршити радници „Висана“ из специјализованих возила, на подручју од Међувршја до Катрге, у ширем приобаљу Западне Мораве, али и на теренима где има стајаћих вода и где је констатовано веће присуство одраслих форми комараца. Тако ће посебно бити третирани Кошутњак, некадашња депонија Прелићи, простор дуж корита Атеничке, Лозничке и Трнавске реке, простор Спортског центра „Младост“, канал за наводњавање… Надзор ће вршити запослени ЈКП „Комуналац“ – РЈ „Зоохигијена“. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.