Grad

Završava se postavljanje tartan podloge na atletskoj stazi

U toku je finalna faza rekonstrukcija atletske staze, jer se trenutno postavlja tartan podloga. Kako najavljuju iz Sportskog centra „Mladost“, potrebno je još pet dana da se ovi radovi okončaju, pa bi Čačak rekonstruisan atletski stadion mogao dobiti već polovinom ovog meseca. Međutim, sve zavisi od vremenskih uslova, jer je za postavljanje tartan podloge neophodno suvo vreme.


Sagrađen pre četiri decenije, sa prvom ozbiljnom rekonstrukcijom, atletski stadion u Čačku će biti jedan od kvalitetnijih u Srbiji, urađen po svim standardima atletskog sporta, najavljuju iz Sportskog centra Mladost

-Sadržaće pored osam staza i sektore sa borilištima za sve atletske discipline. Urađena je nova kanalizaciona i vodovodna mređa, a i nova rasveta – rekao je Miloš Stevanić, direktor SC „Mladost“.

Sportski centar Mladost u svom vlasništvu od prošle godine ima montažne tribine, koje mogu da se koriste na različitim lokacijama, u zavisnosti od potrebe, pa tako mogu biti postavljene i na atletskom stadionu.


Nakon završetka rekonstrukcije, izvođač je u obavezi da se atletska staza sertifikuje, čime će, kako kaže Stevanić, atletski stadion u Čačku biti u rangu ostalih u Srbiji, na kome će moći da se organizuju razna takmičenja, koja do sada nisu mogla. Prema rečima Stevanića, atletska staza biće i dalje dostupna svim čačanskim rekreativcima i najverovatnije će biti zatvorena samo tokom noći, kao i do sada.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.